1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "NE İSTEDİĞİNİ BİLEN KARŞISINDA HİÇBİR DİRENÇ DURAMAZ"
"NE İSTEDİĞİNİ BİLEN KARŞISINDA HİÇBİR DİRENÇ DURAMAZ"

"NE İSTEDİĞİNİ BİLEN KARŞISINDA HİÇBİR DİRENÇ DURAMAZ"

Bunu talep eden bir topluma ancak saygı duyulur...

A+A-

 

Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, Kanal Sim’de yayınlanan Damla Dabiş'in sunduğu Radyo Gazetesi programına konuk oldu. Akıncı, "Hem Güneyle hem Türkiye ile uzlaşmacı ama kişilikli, kendi kurumlarını yönetebilmeyi beceren, kendi evinin efendisi olmayı sergileyen bir karakterde ilişki kurulmalıdır. Ne sitediğini bilen bir halkın karşısında hiçbir direnç duramaz. Bunu talep eden bir topluma ancak saygı duyulur" dedi.

Akıncı, müzakere kriziyle ilgili olarak Rum tarafının masadan çekilme nedeninin navtex olduğunu söyleyerek, “Türkiye tükürdüğünü yalamak istemez, navtex sürecince yapacağını yapar. 31 Aralık’tan sonra yeni bir Navtek yayınlanmaz ve Anastasiadis de görüşmeyi kabul eder. Ama bu ne zaman olur bilmem. Benim gördüğüm en gerçekçi senaryo budur” dedi.

Maraş açıklaması seçime yönelik

Kudret Özersay’ın kapalı Maraş’ın KKTC denetiminde açılması önerisini de değerlendiren Akıncı, Gerçekci bir öneri değil, seçimlik bir öneridir. Eğer yapılabilseydi 40 yıldır yapılırdı. O halde neden 40 yıldır farelere yılanlara terkedildi” cümlelerini kurdu.

1993’de güven arttırıcı önlemler kapsamında Kapalı Maraş’ın BM denetiminde açılması gerekliliğinin kararlaştırıldığını söyleyen Akıncı, Özersay’ın önerisinin uygulanabilir bir öneri olmadığını ifade etti.

Maraş konusunda izlenen tutumun Rum kesimindeki yansımasını da doğal gaz konusunda yaşanıldığının altını çizen Akıncı, Anastasiadis’in tutumunu eleştirerek, “Bekleyelim de bütünlüklü çözümden sonra konuşuruz demek olmaz. Bu tavrın mutlaka değişmesi lazım” dedi.

"Ne istediğini bilen bir halkın karlısında hiçbir direnç duramaz"
Akıncı ayrıca şunları kaydedi: "Hem Güneyle hem Türkiye ile uzlaşmacı ama kişilikli, kendi kurumlarını yönetebilmeyi beceren, kendi evinin efendisi olmayı sergileyen bir karakterde ilişki kurulmalıdır. Ne sitediğini bilen bir halkın karşısında hiçbir direnç duramaz. Bunu talep eden bir topluma ancak saygı duyulur" 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.