1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE KADAR DA ALKOLLÜ OLSANIZ, SİZ YAPAR MIYDINIZ?
NE KADAR DA ALKOLLÜ OLSANIZ, SİZ YAPAR MIYDINIZ?

NE KADAR DA ALKOLLÜ OLSANIZ, SİZ YAPAR MIYDINIZ?

Öyle şeyler yaptı ki...

A+A-

Girne’de önceki gün alkol tesiri altında kapalı olan bir eğlence mekanına girip, önce içi dolu içki şişelerini yere dökerek boşaltan, ardından tuvaletini yaptıktan sonra yazar kasanın boş para çekmecesini söken Sudan uyruklu F.R. isimli zanlı dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkeme, ileride ağır ceza mahkemesinde yargılanacak olan zanlıya KKTC vatandaşı birinin kefil girmemesi nedeniyle zanlının 1 ay süreyle cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemesine emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen dünkü duruşmada polis memuru Ömer Karadağlı, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Ömer Karadağlı zanlının “Dükkan açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Karadağlı, zanlının önceki gün sabah saat 04.15 sıralarında Girne’de faaliyet gösteren bir eğlence mekanının kapalı olan kapısını açarak içerisine girdiğini ve bardaki 350 TL değerinde 10 adet içki şişesini yere dökerek boşalttığını ifade etti.

Karadağlı, zanlının söz konusu mekanda tuvaletini de yaptığını anlatarak, para kasasına hasar verdiğini dile getirdi. Kamera görüntülerinden tespit eden zanlının gözaltına alındığını anlatan Karadağlı, yazar kasanın bir kısmının ise çöp bidonunda bulunduğunu kaydetti.

Zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını anlatan polis memuru, KKTC vatandaşı kefili bulunmayan zanlının davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, üniversite öğrencisi olan ve kefili bulunmayan zanlının hakkında davaları dosyalanana kadar 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

F.R. isimli zanlı cezaevi talebine itiraz ederek, “Olay günü çok sarhoştum. Kendime gelince bar sahibiyle konuştum. KKTC’li kefil bulamam ancak tüm zararı karşılayabilirim” dedi.

Meselenin ciddiyetine dikkat çeken Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları ise zanlının ileride ağır cezada yargılanacağına bulgu yaparak, mutlaka KKTC vatandaşı bir kefil gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Asafoğulları, zanlının yargılanmadan kaçmasının önlenmesi ve davalarında hazır olmasının sağlanabilmesi için 1 ay süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.