1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE MAÇ AMA!
NE MAÇ AMA!

NE MAÇ AMA!

Kafatası kırılan Doç.Dr. yaşam mücadelesi veriyor!

A+A-

Ziyamet polisinin, Yenierenköy’de geçtiğimiz hafta halı saha maçı sırasında çıkan ve bir kişinin ağır yaralanmasına neden olan kavgayla ilgili soruşturmasını sürdürdüğü bildirilirken, kavga zanlıları dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis Çavuşu Şerif Avcil ve İngiltere’den tatile gelen kardeşi Doç. Dr. Muhammed Avcil’in yaralandığı kavga, Avcil ailesini ve arkadaşlarını ayağa kaldırdı. Avcil kardeşleri darp eden zanlıların yeniden mahkemeye çıkarılacağını bilen Ziyametliler, dün Gazimağusa Mahkemesi’ne giderek zanlılara tepki gösterdi.

Kavga sonrası tutuklanan Yılmaz Güler, Gaddafi Fırat, Cüneyt Barış, Aydın Gülevi, Yüksel Yılmaz, Mehmet Sadık Bingöl ve Gökhan Akın dün, Gazimağusa’da Yargıç Hasan Dağlı’nın huzuruna çıkarılarak, aleyhlerine tahkikat amaçlı üçer gün daha tutukluluk emri temin edilirken, polis soruşturmasının sürdüğü de vurgulandı.

Öte yandan başına aldığı darbe nedeniyle kafatasında kırık oluşan ve Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tutulan Muhammed Avcil’in dün doktorlar tarafından uyandırıldığı ancak sorunları devam ettiği için yeniden uyutulduğu öğrenildi.

 

“Muhammed Avcil’in durumu kritik”

Dünkü tutukluluk duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda görev yapan meselenin tahkikat sorumlusu Hüseyin Eğitmen, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler’in sorularını yanıtladı.

Tanık polis Hüseyin Eğitmen, 28 Mart 2014 tarihinde, saat 21.50’de Yenierenköy Belediyesi’ne ait halı sahada meydana gelen kavganın olgularını mahkemeye aktardı.

Hüseyin Eğitmen, Yeşilköylü zanlıların, Ziyametli polis çavuşu Şerif Avcil ile Muhammet Avcil’e sert bir cisimle vurup darp ettiğini belirterek, Muhammed Avcil’in ağır yaralanarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Kafatası kırılan Muhammed Avcil’in sağlık durumuyla ilgili mahkemeye bilgi veren tanık polis, Muhammed Avcil’in hayati tehlikesinin devam ettiğini ve Avcil’den ifade almak için doktorunun iznini beklediklerini anlattı.

Tanık polis, meseleyle ilgili alınacak ifadelerin ve soruşturulacak şahısların olduğunu belirterek mahkemeden zanlılar aleyhine sekizer gün daha tutukluluk emri talep etti.

Savcı Ahmet Özlemler, bu talebi üç günle sınırlandırdı.

Kararını açıklayan Yargıç Hasan Dağlı, tahkikatın selameti açısından zanlıların üçer gün daha poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU, HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.