1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE OLACAK BU İŞİN SONU?
NE OLACAK BU İŞİN SONU?

NE OLACAK BU İŞİN SONU?

Ne olacak bu işin sonu?

A+A-

Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde iş yapan esnaf, altyapı ve çevre sorunlarının bir türlü çözülemediğinden dert yandı

Melin DOBRAN
Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki esnaf, alt yapı sorunlarından, düzensizlikten ve çevre kirliliğinden dert yandı.
Özellikle ara yollarda araçların düzensiz olarak park edildiğini ve bunun kazaya davetiye çıkardığını söyleyen esnaf, yol, çöp, düzensizlik ve çevre kirliği gibi sorunların bir an önce aşılması gerektiğini belirtti.
Bölge sorunlarından dolayı bıkkın ve mutsuz olduğunu dile getiren esnaf, yetkililerin harekete geçmekte çok geç kaldığını kaydetti. Birçok dükkânın iş araçlarının yola kadar taştığını ifade eden esnaf, bölgede araç kullanmanın çok dikkat gerektirdiğini söyledi.

“Sağlık açısından riskli”
Esnaf, “Sanayi bölgesi hep ihmal ediliyor. Bu konuya artık bir çözüm bulunsun. Bölgedeki iş yerleri, karton, moloz gibi atıkları yol kenarına yığmak zorunda kalıyor. Yeteri kadar konteyner yok ve birçoğu da toplandı. Bu kadar iş yeri çöpünü nereye atacak? Konteynerler toplarken bunu düşündüler mi? Ne belediye ne de Sanayi Dairesi konuyla ilgilenmiyor. Havalar ısındı, yarın öbür gün çöplerin kokusundan duramayacağız. Zaman zaman bölgedeki rögarlar taşıyor. Böyle bir ortamda çalışmak sağlık açısından oldukça risklidir. Merkezi Cezaevi’ne giden yol uzun zamandan beridir asfaltlanmayı bekliyor. Yoldaki çukurlar yüzünden araçlar hasar görüyor. Ne olacak bu işin sonu bizde bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

Esnaf ne dedi??

Şaban İpek: Yaz aylarına girdiğimiz bugünlerde, yığın haldeki çöplerden pis koku çıkmaya başlayacak. Bu durum sağlık açısından tehlike yaratıyor. Çöplerin büyük bir kısmı kartonlardan oluşuyor. Her an büyük bir yangın çıkabilir. Kış döneminde ise sel baskınından ilk etkilenen bölge, sanayidir. Bölgede ne alt yapı var, ne de doğru düzgün bir yol. Yetkililerin anlaşmazlığı yüzünden cefa çeken halk oluyor. Bizim sağlığımız tehlike altındadır. Sinekler çöplerden kalkıp üstümüze konuyor. Rüzgâr esiyor, çöplerin pis kokusunu biz soluyoruz. Bu sorunların bir an önce aşılması lazım. Bölgenin durumu rezalet.

Kazım Başlı: Sanayi bölgesindeki sorunlar yıllardan beridir devam ediyor. Yine çöplük içindeyiz. Kışın yağmur yağdığı zaman sanayi bölgesini sel basıyor. Çöpler rögarları tıkıyor. Su içinde yüzüyoruz. Şimdi yaz geldi bu sefer de çöplerin kokusundan duramayacağız. Bölgede çöp konteyneri yetersizdir. Sanayi girişindeki yol apayrı bir olay. Bu yolu kullanmak demek, bile bile aracınızın hasar görmesine göz yummak demek. Ara yollarda birçok sürücü aracını gelişigüzel park ediyor. Özellikle büyük araçlar köşe başına park edildiği zaman kazaya davetiye çıkartıyor. Yetkililer artık bu bölgeye duyarsız kalmamalıdır. Bu şartlar altında çalışmaktan hiç mutlu değiliz.

Nadir Bağışlayıcı: Bölgenin sorunları bitmiyor. Biz artık bıktık usandık. Şimdi sıcaklar da arttı ve çöpler kokmaya başladı. Çöplüğün içinde şişe, karton, köpük, cam ne ararsanız var. Çöplerden yangın çıksa anında büyür. Zaman zaman rögarlar taşıyor. Sağlığımız tehlike altında. Her yer çukur çukur. Aracımızla ne kadar dikkatli geçmeye çalışsak da yine de hasar görüyor. Cezaevine giden yola doğru düzgün asfalt dökmediler. Kışın çamura batıp çıkıyoruz. Araçlar düzensizce park ediliyor. Yolu düşüncesizce tıkayanlar var. Bizim tek istediğimiz sanayi bölgesine ilgi göstersinler.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.