1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "NE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL!"
"NE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL!"

"NE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİL!"

KOP Başkanı'ndan Akıncı'ya tepki

A+A-

Kıbrıs Futbol Federasyonu (KOP) Başkanı Kostas Koutsokoumnis Facebook paylaşım sitesi üzerinden bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı KOP ile ilgili açıklamaları sebebiyle sert bir dille eleştirdi.

KOP Başkanı iletisinde, Akıncı’nın Güneş gazetesinde çıkan açıklamalarına istinaden “Akıncı neler olup bittiğinin hiç fakında değildir” ifadelerini kullanması dikkat çekerken, KOP-KTFF birleşmesinde ise kayıp doküman krizi sürüyor.

Cyprus Mail’den Evie Andreou’nun haberine göre 60 yıl öncesine (1955) yılına ait olan ve KTFF’nin yasal bir kurum olduğunu gösteren belgeler ise hala daha bulunabilmiş değil.

Buna göre, KTFF, KOP üye olmak için Kıbrıs Cumhuriyetine resmen kayıt olmak durumunda ancak KTFF bunun 1955 yılında yapıldığını, 1960 yılında cumhuriyetin kurulması ile birlikte otomatik olarak oraya da kayıt olduğunu iddia ediyor. KOP ise 1955 yılından kalan resmiyet belgesinin orijinalini talep ederken, KTFF resmi evrakın Rum kayıtlarında olduğunda ısrar ediyor ancak belge ortalarda yok.

KOP Başkanı Koutsokoumnis ise söz konusu belgeyi bulmak için KTFF’ye yardım teklif ettiklerini, belge olmadan sürecin ileri gitmesinin imkânsız olduğunu ifade etti.

KOP Başkanı, Facebook üzerinden ‘neden yeni bir başvuru ile sorunu çözmüyorsunuz?’ şeklinde gelen bir soruya “bunu teklif ettik ancak reddedildi” diye cevap vermesi dikkatlerden kaçmadı.

Öte yandan geçtiğimiz gün Güneş gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Akıncı’nın “Rumlar KOP konusunda işi yokuşa sürüyor” açıklaması KOP Başkanı Koutsokoumnis’in tepkisinde yol açtı.

Ancak Cyprus Mail haberinde, KOP Başkanının Akıncı’nın açıklamalarıyla ilgili olarak ‘tam bilgilendirilmeden’ açıklama yaptığını, bunun da bazı yanlış anlamalara yol açtığını belirtirken, Politis Gazetesi ise Akıncı’nın ofisinin söz konusu açıklamalar konusunda yorum yapmaktan kaçındığını yazdı.

KOP Başkanı Facebook üzerinden yaptığı açıklamasının devamında “KOP’un, herhangi bir legal statüsü olmayan, yasalarımız doğrultusunda iç işleri bakanlığımıza kayıt yaptırmış federasyon ve kulüpler dışında, resmi olarak bakanlıklarımızda kaydı olmayan (pasaport ve kimliği olmayan) ‘insan gruplarını’ kabul etmesi olanaksızdır” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili gazeteye konuşan Omodos Cyprus (Kıbrıs Takımı) sözcüsü Dr. Sotos Ktoris ise Akıncı’nın açıklamalarının yanlış anlandığını ve Cumhurbaşkanının birleşmeye verdiği destek için KOP Başkanı tarafından eleştirildiğini söyledi.

Ktoris, 1955 yılında 1974 yılına kadar KTFF ve KOP arasında yüzlerce temas olduğunu belirterek, bunların resmi kayıt olduğu yönünde ispat olduğunu belirtti.

Ktoris “Neden illa ki orijinal belge istenir bunu anlamak gerçekten çok zordur. Öyle görünüyor ki bir ağaç için tüm ormanı yakıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, ‘söz konusu doküman şart mı?’ şeklinde yine Facebook üzerinden gelen bir başka soruya ise KOP Başkanı Koutsokoumnis “bugün sadece bana sorsalar, KTFF vardır derim. Ancak KTFF vardır ve legal olarak futbol ligi düzenler demek başka bir şeydir” derken, KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile ilişkilerinin nasıl olduğuna istinaden bir soruya ise ‘mükemmel’ diye cevap vermesi dikkat çekti.

Ancak KOP Başkanı, Sertoğlu’nun çok büyük bir politik baskı altında olduğunu sözlerine eklerken bunun da sorunlara yol açtığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.