1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE SİGORTASI VAR, NE RUHSATI, NE DE SEYRÜSEFERİ!
NE SİGORTASI VAR, NE RUHSATI, NE DE SEYRÜSEFERİ!

NE SİGORTASI VAR, NE RUHSATI, NE DE SEYRÜSEFERİ!

Ne sigortası var, ne ruhsatı, ne de seyrüseferi!

A+A-

Sadrazamköy-Koruçam anayolunda dün meydana gelen ve 69 yaşındaki Arslan Okutan’ın hayatını kaybettiği kazayla ilgili GE596 plakalı kamyonet sürücüsü Adem Yazar hakkında başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Polis mahkemede yaptığı açıklamada, zanlı Adem Yazar’ın kullandığı GE569 plakalı kamyonetin sigorta, ruhsat, seyrüsefer ve muayenesinin olmadığını belirtti. Hakkında getirilen davalar görüşülünceye kadar ehliyetine el konulan zanlı Yazar, teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Abbas ELMAS

“Tedbirsizlik ve İhmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme” suçlamasıylaönceki gün Girne’de yargı huzuruna çıkarılan Adem Yazar’ın kazayı yaptığı aracın kayıttan düştüğü ortaya çıktı. Dün teminat duruşması için yargı huzuruna çıkarılan zanlı Yazar’ın davaları sonuçlanana kadar ehliyetine el konulurken, ağır teminat şartlarına bağlanarak yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Girne Polis Müdürlüğü Trafik Kazalar bölümünde görevli polis çavuşu Ümit Kahveci, zanlı Adem Yazar’ın 1 Ekim tarihinde meydana gelen “Tedbirsizlik ve ihmalkarlık sonucu ölüme sebebiyet verme” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Önceki gün saat 14.00 sıralarında Girne Trafik Şube’ye Çamlıbel Polis Karakolu’ndan Sadrazamköy-Koruçam 3 ve 4’üncü kilometrelerinde trafik kazası olduğu bilgisini aldıklarını ve olay yerine intikal ettiklerini anlatan polis çavuşu Ümit Kahveci, olay yerinde yaptıkları incelemede Gazimağusa’da sakin zanlı Adem Yazar’ın yönetimindeki GE596 plakalı kamyonet aracını tedbirsiz ve ihmalkar kullanarak yolun sağına geçtiğini söyledi.

Polis, zanlının bu esnada karşı şeritten gelen öğrenci taşıyan bir minibüse çarptığını ve kaza meydana geldiğini söyleyerek, yaşanan kaza sonucunda minibüste yolcu olarak bulunan Arslan Okutan’ın hayati yaralar aldığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Zanlının kullandığı GE596 plakalı kamyonun sigorta, seyrüsefer, ruhsat ve muayenesi olmadığını ifade eden polis, zanlının davaları sonuçlanana kadar ehliyetine el konulmasını talep etti. Zanlının KKTC vatandaşı olduğuna değinen polis, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ve zanlının yargılanacağı güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına baplanmasını talep etti.

Polis çavuşu Ümit Kahveci mahkemede yaptığı açıklamada, zanlının kullanımında bulunan GE596 plakalı kamyonetin 2008 yılında iflas eden bir firma tarafından kendisine satması için bırakıldığını ve zanlının müşteri bulamadığı için kamyoneti evinin yanında muhafaza ettiğini söyledi. Zanlının manav olduğunu ve Sadrazamköy’de yüklü domates alımı yaptığını açıklayan polis, söz konusu domatesleri Gazimağusa’ya taşımak için 500 TL vermemek adına kamyonetle Sadrazamköy’e gittiğini anlattı.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlının yargılanmaktan kaçmayacağına bulgu yaptı ve yurt dışına çıkışının yasaklanması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 100 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.