1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NE YEDİĞİMİZİ BİLMEK İSTİYORUZ”
“NE YEDİĞİMİZİ BİLMEK İSTİYORUZ”

“NE YEDİĞİMİZİ BİLMEK İSTİYORUZ”

“Ne yediğimizi bilmek istiyoruz”

A+A-

 

Cittaslow (sakin şehir) Yeniboğazi Gönüllüleri, gıdalardaki kimyasallara dikkat çekmek amacıyla dün “GDO’ya hayır” eylemi düzenledi.

Yeniboğaziçi Belediyesi Kültür Salonu önünde yer alan eylemde, üzerinde mısır resmi bulunan “GDO’ya Hayır” yazılı balon şişirildi.

Küçük çocukların da katıldığı eylemde açılan pankartlarda, ”Ne Yediğimizi Bilmek İstiyoruz” Gen-etik Gıda İstemiyoruz”, “Mamalarda GDO İstemiyoruz, “Arılar Ölmesin”, “GDO’lu Yiyecek Tüketmek Bilerek İntihar Etmektir”. Kanser Kader Değildir”, Ölüm Ekme Yaşam Ek” “Soframda, Tarlamda Ülkemde GDO İstemiyorum” yazılı ifadeler dikkat çekti.

Cittaslow (sakin şehir ) Yeniboğazi Gönüllüleri adına basın açıklaması yapan Ayşe Yanal, Cittaslow ) gönüllüleri, eğitim alan cittaslow kursiyerleri ve GDO ya Hayır Platformu bileşenleri olarak, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin açtığı bilgilendirme kurslarında aldıkları eğitimler sonucunda Cittaslow kriterleri ve “slow food” yaşam felsefesi gereğince GDO’ya karşı duruş sergilemeyi sosyal sorumluluk bilinci ve görevi olarak benimsediklerini kaydetti.

Yanal, GDO’lu tohum şirketlerinin hızla dünyaya yaydığı genetiği ile oynanmış tohumlar zehirli pestisitlerle birleşince tek bir ürün dışında hiçbir şey yetişmeyen ve dünya çapında giderek yaygınlaşan "monokültür"lerin oluşmasına yol açtığını vurguladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.