1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NE ZABITA VAR, NE DE CEZA
NE ZABITA VAR, NE DE CEZA

NE ZABITA VAR, NE DE CEZA

Ne zabıta var, ne de ceza

A+A-

Gönyeli’de kaldırım üzerinde veya yanlış park eden araçlara ceza kesilmemesi, vatandaşların tepkisine neden oluyor

Ali CANSU

Gönyeli’de kaldırım üzerine ve yola yanlış park eden araçlara halen ceza kesilmemesi ve Gönyeli kaldırım işgallerinin sürmesi vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de şehircilik planlamasında yayaların daha güvenli ve rahat bir şekilde yürümeleri için inşa edilen kaldırımlar, park edilen araçların ve reklam tabelalarının işgali altında. Hal böyle olunca yayalar, kendileri için yapılan özel yoldan değil, hayatlarını tehlikeye atarak araçların yolundan yürümek zorunda kalıyor.

Ülkenin hemen her yerinde göze çarpan bu anomali, Gönyeli’nin en işlek caddelerinden olan Atatürk Caddesi’nde de oldukça yaygın.

Kentin hemen her sokağında kaldırım üzerine gelişi-güzel park edilen araçların kendilerini zor durumda bıraktığını belirten vatandaşlar ise şikâyetlerini şöyle özetliyor:

“Sokak üzerinde, sağda, solda park edilen araçlar nedeniyle kaldırımdan yürüyemez olduk. Bunlar da yetmezmiş gibi, marketler başta olmak üzere birçok işyeri de ürünlerini kaldırımlarda sergiliyor. Her gün aynı manzara. Kaldırımlar araçlar ve işyerlerinin mallarıyla dolu olduğu için mecburen yoldan yürümek zorunda kalıyoruz. Bu kez de hem yoldan geçen araçlara, hem de kendimize büyük sıkıntılar yaratıyoruz.

Gönyeli Belediyesi yetkililerinin en kısa sürede bu soruna çare bulmalarını ve işgalci kişilere ceza keserek kaldırımları kurtarmasını istiyoruz.

Kimisi kaldırımı babasının şahsi otoparkı sanıyor, kimisi ise dükkânının bir parçası. Herkes gücü yettiği ölçüde bu işgale katılıyor. Bu kentin kaldırımları artık yürünemez, gezilemez bir hale geldi. Gücü yeten sadece kaldırımları trafiğe kapatmakla kalmıyor, onları kendi amaçları için kullanıyor.”

Benli: Çizgiler çizilip, zabıta eğitimleri sona erince, yasak parklar son bulacak

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Atatürk Caddesi’nde yol kanarlarına park edilmesinin yasak olduğunu gösteren sarı çizgilerin çizilmesinin ardından zabıtaların burada göreve başlayacağını söyledi.

Benli, caddede çok yoğun bir trafik olmasından dolayı araçların kaldırımlara veya yol kenarlarına park ettiğini ifade ederek, yasak parkları önlemek için çalışmaların son aşamada olduğunu söyledi.

Yolların kenarlarının sarı çizgiler ile çizilmesinin ardından şu anda zabıtaların da bazı eğitimlerden geçirildiğini ifade eden Benli, çok yakın bir zamanda Atatürk Caddesi’ndeki yasak parkların zabıtalar tarafından yazılacağını belirtti.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.