1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NECİPOĞLULARI HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI!
NECİPOĞLULARI HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI!

NECİPOĞLULARI HAKKINDA KARAR AÇIKLANDI!

Mahkemenin verdiği karara göre;

A+A-

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi 23 paket Bonzai ithal ve piyasaya sürme suçundan yargılanan Burak Necipoğulları hakkındaki kararını açıkladı

DAVALARIN ÇOĞU UYUŞTURUCU: Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Ömer Güran, Lefkoşa Ağır Ceza’da yeni adli yılın açıldığı 16 Eylül’den bugüne kadar kararı açıklanan birçok davanın uyuşturucu suçu olduğuna dikkati çekti


Devrim DEMİR
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi ekim ayında Metehan Sınır Kapısı’ndan 23 paket Bonzai geçiren ve bir kısmını satan Burak Necipoğulları aleyhindeki kararını dün açıkladı. Mahkeme “Uyuşturucu ithal ve tasarruf” suçundan suçlu bulduğu Burak Necipoğulları’nı 5 yıl hapislik cezasına mahkum etti.
Ömer Güran başkanlığında, kıdemli yargıç Melek Esendağlı ve yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararını mahkeme başkanı Ömer Güran okudu.

“Uyuşturucu suçunda patlama var”
Kararı okuyan mahkeme başkanı Ömer Güran, son yıllarda uyuşturucu suçunun ülkede yaygınlaşarak önüne geçilemediğini, mahkeme gündemini bu tür davaların işgal ettiğini anlattı.
“Uyuşturucu suçuna 18 yıla kadar hapisliği öngörülmektedir” diyen Güran, tür suçları önlemek için mahkemelere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Mahkeme başkanı Ömer Güran, mahkemelerin vereceği ağır ve ibret verici cezalara suçların son bulabileceğini belirtti.

“Hoşgörü yok”
2014 yeni adli yılda, uyuşturucu suçu ile yargılanarak birçok sanığın mahkum olduğunun da altını çizen Güran, bu tür suçlarla Ağır Ceza Heyeti’nin huzuruna gelen sanıklara hoşgörü ile davranmanın imkânsız olduğunu vurguladı.

“Gençler uyuşturucuyla kemiriliyor”
Uyuşturucunun toplum psikolojisi ve aile bağlarını oldukça etkilediğine dikkat çeken Ömer Güran, halkın ve özellikle gençlerin uyuşturucu ile kemirildiklerinin göz önünde olduğuna vurgu yaptı.
Ömer Güran, Burak Necipoğulları’nın 24 yaşında genç bir suçlu olduğunu, sanığın mahkemeden özür dilediğini, suçunu kabul ettiğini anımsattı. Güran, sanığın uyuşturucu suçunu çaresizlik tesiri altında işlemiş olduğunu belirtti. 
Sanığa ceza takdir ederken kişisel durumunun etraflıca izlendiğini söyleyen Güran, “Ülkede uyuşturucu batağına düşenlere ciddi cezalar verilmesi gerekmektedir” dedi.

5 yıla mahkum oldu
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Ömer Güran, tarafından okunan kararda sanığın yeniden topluma kazandırılması için en adil ve en uygun olanının hürriyetini bağlayıcı ceza olduğunu söyledi. Güran, mahkeme heyeti sanık Burak Necipoğulları’nı 5 yıl hapis cezasına mahkum ettiğini duyurdu.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.