1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NEDEN 11 AY SONRA?
NEDEN 11 AY SONRA?

NEDEN 11 AY SONRA?

KTHY'nin acı sonunu hazırladı...

A+A-

Hava-Sen Başkanı Buran Atakan, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) durumunun düzeltilmesi için Türkiye Sivil Havacılık Müdürlüğü tarafından istenilen eylem planının hazırlandığını, ancak ilgili kuruma gönderilmemesinden dolayı göz göre göre KTHY’nin batırıldığını ileri sürdü.

Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) konusu bir kez daha gündeme geldi. KTHY kim ve kimler tarafından batırıldı soruları bir kez daha farklı yönleriyle tartışılacak. Perde gerisinde ilginç bilgiler ve iddialar var.
 
Hava-Sen Başkanı  Buran Atakan, KTHY’nin mevcut durumunun araştırılması hakkında Meclis Araştırma Komitesi Başkanlığı tarafından dönemin Meclis Başkanı Hasan Bozer’e 9 Haziran 2010 tarihinde gönderilen öneri ve eylem planı raporlarının meclise sunulmamasının KTHY’nın batmasına neden olduğunu söyledi.
 
Hazırlanan raporların ise KTHY’nin uçuşlarının durdurulmasından 11 ay sonra 9 Mayıs 2011 tarihinde meclise sunulduğunu belirten Atakan, KTHY’nin yaşatılması adına hazırlanan bu raporun meclise sunulması halinde hayatını devam ettirecek olan KTHY’nın, mali yükümlülükler gerekçe gösterilerek kapatılması kararı alındığını kaydetti. Türkiye Sivil Havacılık Müdürlüğünce işletmenin mali durumuna ilişkin olarak ortaya çıkan borçların ne zaman ve nasıl ödeneceğine yönelik eylem planı raporlarının istendiğini söyleyen Atakan, ancak bu raporların hazırlanmış olmasına rağmen ne meclise, ne de Türkiye Sivil Havacılığa gönderilmemesinin KTHY’nın sonun gelmesine neden olduğunu ileri sürdü.

“Hayatını idame ettirebilecekti”
 
KTHY’nin varlığını sürdürmesi için hazırlanan raporların Meclise sunulmaması ve raporların hazırlanmasını isteyen Türkiye Sivil Havacılık başkanlığına gönderilmemesinin Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın kapatılmasına neden olduğunu ifade eden Buran Atakan, eğer raporlar sunulmuş olsaydı, KTHY’nin varlığını sürdürmüş olabileceğini kaydetti. KTHY’nin kapatıldığı zaman yaz sezonunun açılmasına az bir zaman kaldığını hatırlatan Atakan, alınacak önlemlerle KTHY’nin hayatını idame ettirebileceğini vurguladı.
 
Atakan, söz konusu dönemde TC Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in KTHY’ye yönelik yaptığı bir açıklamayı dikkate alan İrsen Küçük’ün, kurumun kapatılmasına neden olduğunu savundu. Çiçek’in açıklamasında, “KTHY’na daha fazla para aktarımı yapılmayacak” dediğini ve dönemin başbakanı İrsen Küçük’ün de bunu alıp değerlendirdiğini kaydeden Atakan, KTHY’nin kapatılmasına seyirci kalındığını ifade etti.

“Meclisin haberi bile yok”
 
Buran Atakan yaptığı açıklamalarda Türkiye Sivil Havacılık Başkanlığı’nın KTHY’den, mevcut durumundan kurtarılması için neler yapacaklarına yönelik bir eylem planı hazırlamalarını istediğini belirtti. Daha sonra da bir rapor hazırlandığını, ancak bu raporun ne meclise, ne de Türkiye Sivil Havacılık Başkanlığına iletilmediğini belirten Atakan, dönemin Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Çavuşoğlu’na raporun gönderilip gönderilmediğini sorması üzerine ise kendisine raporun gönderildiğinin belirtildiğini söyledi. “Raporlar gönderildi” denmesine rağmen böyle bir raporun gerekli yerlere ulaşmadığını belirten Atakan, “Rapor hazırladık ve hazırlanan bu rapordan meclisin haberi yok. Raporlar saklandı ve Fikret Çavuşoğlu raporun başbakan tarafından kabul edilmediğini belirtti” şeklinde konuştu. Atakan, söz konusu raporların turizmciler, yönetim kurulu başkanı ve ekonomistler ile birlikte hazırladıklarını kaydetti.
 
Haberal Kıbrıslı
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.