1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Neden Ben?
Neden Ben?

Neden Ben?

Uzun süre düşündüm ve...

A+A-

Ceyda Düvenci CP hastası kızı Melisa'yla neler yaşadıklarını anlattı

Ceyda Düvenci, doğduktan bir gün sonra beyin kanaması geçiren CP hastası kızı Melisa’yı ve birlikte neler yaşadıklarını ELLE dergisinin Kids ekine anlattı.

Ünlü oyuncu, “Uzun süre kendime ‘Neden ben?’, ardından ‘Neden benim çocuğum?’ diye sordum. Sonra kendime dedim ki, ‘Ona kimseye muhtaç olmayacağı bir hayat hazırlamalıyım. Birlikte bir mücadeleye girişiyoruz. Yılmak yok, yoruldum demek yok” diye konuştu. Kızının beş aylıkken fizik terapiye başladığını belirten Düvenci, tedavi sürecinde geldikleri noktayı şöyle anlattı: “Uzun fizyoterapi seanslarının ardından Melisa yürümeye başladı. Çok sosyal bir çocuk. Mutlu, esprili ve çok akıllı. Fakat ben yine bir şey eksik duygusunu yaşıyordum.

31744844.jpg

Yeni bir tedavi yöntemi için San Francisco’ya, Anat Baniel’e gitmeye karar verdim. Bir ay orada kalıp günde ikişer terapi yaptık. Melisa o dönem inanılmaz gelişme gösterdi. Bir ayın sonunda Anat’a, ‘Şimdi ne yapacağız?’ diye sorduğumda, ‘Hiçbir şey yapmanıza gerek yok, hayat en büyük terapi. Hayatın içine karışın, sokakta, parkta zaman geçirin. Bırakın kızınız, çocukluğunun tadını çıkarsın. Terapilere devam edin ama okula daha fazla gitsin’ dedi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.