1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “NEDİR BU HASTANELERDEN ÇEKTİĞİMİZ”
“NEDİR BU HASTANELERDEN ÇEKTİĞİMİZ”

“NEDİR BU HASTANELERDEN ÇEKTİĞİMİZ”

“Nedir bu hastanelerden çektiğimiz”

A+A-

Suna ERDEN

Devlet hastanelerinde, özellikle acil servislerde zaman zaman birçok nedenlerden dolayı sorunlar yaşanırken, aniden rahatsızlanıp acil servise giden Oya Türker kötü muameleye maruz kaldığını öne sürdü

Devlet hastanelerinde, özellikle acil servislerde zaman zaman birçok nedenlerden dolayı sorunlar yaşanıyor.

Önceki gece yine Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne giden diyabet hastası Oya Türker, kötü muameleye maruz kaldığını, soğuk salonda bekletildiğini ifade ederek, “İğne yaptılar 5 dakika dahi beklemeden beni dışarı, soğuk salona çıkardılar” dedi. Devlet hastanelerinde hastaların çile çektiğini, saatlerce sıra beklediğini, zaman zaman da doktor bulamadıklarını kaydeden Türker, “Herkesin özel hastaneye gidecek imkânı yok. Devlet hastanesine gidenler çile çekmek zorunda kalıyor. Allah kimseyi devlet hastanesine düşürmesin” ifadelerini kullandı.

NEDİR BU HASTALARIN ÇEKTİĞİ

Oya Türker, diyabet hastası olduğunu ifade ederek şunları anlattı: “Midem rahatsızlandığı ve ağrılara dayanamadığım için hastaneye gittim. Biraz bekledikten sonra hemşire beni aldı. Bana hap verdi, iğne yaptı, tansiyonumu ölçtü. Tahlil için ise kan alacağı zaman, zorlandı ve iki kez iğne batırmak zorunda kaldı. Ben de sağ kolumdan zor kan alındığını söyleyip, sol kolumdan kan almasını rica ettim. Ancak bunu söylememe rağmen “işime karışmayın” dedi.

Güçlükle kan aldıktan sonra doktor ile konuşup beni dışarı çıkardı. Ben ve benim gibi hastalar saatlerce soğuk salonda beklemek zorunda kaldık. Üstelik hem diyabet hastası hem de midesi çok ağrıyan biri olarak beklediğim her saniye işkence gibi geldi. Saat 20.00 sıralarında gittiğim Acil servisten saat 23.30 sıralarında çıkabildim. Bu saatler arasında soğuk yerde beklemek zorunda kaldım. Bana iğne yapıp, ilaç verdikten sonra 10 dakika dahi bekletmeden soğuk salona çıkarmaları mide ağırımın artmasına neden oldu.”

Devlet hastanelerinde hastaların çile çektiğini, saatlerce sıra beklediğini, zaman zaman da doktor bulamadıklarını kaydeden Türker, “Herkesin özel hastaneye gidecek imkânı yok. Devlet hastanesine gidenler çile çekmek zorunda kalıyor” dedi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.