1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NEFES ALAMIYORLAR!
NEFES ALAMIYORLAR!

NEFES ALAMIYORLAR!

Girne dağ yolunda dağın kuzey yamacına varana kadar çok kötü anlar yaşadıklarını...

A+A-

 

Girne dağ yolunda aracıyla seyreden Soner Yücelen isimli vatandaş, taşocaklarından etrafa yayılan tozlar nedeniyle hem kendisinin, hem de eşinin mağdur olduğunu savundu.

Kendisi ve eşinin toz nedeniyle bir süre nefes almakta güçlük çektiğini ifade eden Yücelen, taşocaklarını geçip dağın kuzey yamacına varana kadar çok kötü anlar yaşadıklarını kaydetti.

Ülkenin yaşanmaz bir yer haline geldiğini anlatan Yücelen, yetkililerin taşocakları konusunda köklü bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Girne dağ yolunu ağır iş araçları yanında çok sayıda turist taşıyan aracın da kullandığını ifade eden Yücelen, ülkeye gelen turistlerin pis, bakımsız ve tahrip edilmiş bir çevre ile karşılaştıklarını vurguladı.

Birinci: Ciddi rahatsızlıklara yol açar

İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Ceyhun Birinci, taşocaklarından çıkan tozların o bölgede bulunan özellikle alerjik astım ve kronik akciğer hastalıkları gibi, solunum sistemi sorunları bulunan kişiler ile kalp hastalarını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

Uzun süre toza maruz kalan taşocağı çalışanlarının çok daha fazla etkilendiğini ifade eden Ceyhun Birinci, taşocağı ve mermer ocaklarında çalışanlarda Pnömokonyoz (Akciğer Toz Hastalığı) denen çok ciddi hastalıkların ortaya çıktığını vurguladı.

 

Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.