1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NEFES KESECEKLER!
NEFES KESECEKLER!

NEFES KESECEKLER!

NEFES KESECEKLER!

A+A-

Türk Yıldızları, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri çerçevesinde bugün saat 18.00’de Girne semalarında olacak.

Kıbrıs Türk halkını özgürlüğe kavuşturan 20 Temmuz 1974’teki Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere birçok ülkenin temsilcileri de Kıbrıs Türk halkının coşkusuna ortak olmak üzere KKTC’ye geldi. 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 40. yıldönümü resmi kutlamaları, dün saat 12.00’de 21 pare top atışı ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun BRT’den yapacağı konuşmayla başladı.
Bayram nedeniyle başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler düzenlenecek; çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

 

Cumhurbaşkanı ve eşi resepsiyon verecek
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı nedeniyle resepsiyon verecek.Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bu akşam gerçekleştirilecek resepsiyon, saat 19.30’da başlayacak. 

 

Türk Yıldızları ve Solotürk gösteri sunacak
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Türk Hava Kuvvetleri Solotürk Gösteri Ekibi ile Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Girne’de hava gösterisi yapacak.Türk Hava Kuvvetleri Solotürk Gösteri Ekibi bugün saat 18.00’de, Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları saat 18.30’da Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi yapacak.

 

Türk Deniz Kuvvetleri gemileri ziyarete açılacak
Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gaziantep Firkateyni, TCG Bodrum Korveti, TCG Poyraz Hücumbotu ile TCG Gür Denizaltısı bugün 10.00-12.00 ile 14.00-18.00 saatleri arasında Girne Turizm Limanı’nda halkın ziyaretine açılacak. Ziyarete açılacak gemilere ulaşım, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nca sağlanan deniz vasıtalarıyla, Girne Yat Limanı’ndan olacak.


 

Bugünkü törenler 
Bugün Lefkoşa’daki ilk tören Lefkoşa Atatürk Anıtı önünde yer alacak. 
Lefkoşa Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Başkenteki son tören Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda yapılacak. 20 Temmuz nedeniyle ilçelerde de törenler düzenlenecek.

 

 Şehitler törenlerle anılacak
Öte yandan milli mücadele yıllarında ve 1974 Barış Harekatı sırasında şehit düşenler de düzenlenecek törenlerle anılacak. Geçitkale Bölüğü Alaminyo Takımı’ndan görev yaparken şehit olan 20 kişi için, yarın Değirmenlik’te Alaminyo Şehitler Anıtı önünde anma töreni yapılacak. Topçuköylü 9 şehit, 22 Temmuz Salı günü Topçuköy Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.
Tuzla Şehitleri için, 23 Temmuz Çarşamba günü  Tuzla Şehitliği’nde yer alacak törenle anılacak.Taşpınar Şehitleri için ise, 25 Temmuz Cuma günü  Taşpınar Şehitliği’nde tören düzenlenecek.
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.