1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NEOFİTU LONDRA’DA KIBRIS SORUNUNU KONUŞTU
NEOFİTU LONDRA’DA KIBRIS SORUNUNU KONUŞTU

NEOFİTU LONDRA’DA KIBRIS SORUNUNU KONUŞTU

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere hükümet yetkilileriyle temaslarda bulundu.

A+A-

DİSİ Başkanı Averof Neofitu, İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiltere hükümet yetkilileriyle temaslarda bulundu.

Politis ve diğer gazeteler, Neofitu’nun Londra’da yayın yapan Yunan Radyosu LGR’ye açıklamada bulunarak gerek İngiltere Dışişleri Bakanlığı, gerekse Lortlar Kamarası milletvekilleri ve temsilcileriyle gerçekleştirdiği görüşmelere değindiğini yazdılar.

Habere göre Neofitu açıklamasında, İngiltere’deki temasları sırasında Kıbrıs Rum tarafının, Kıbrıs sorununa BM Güvenlik Konseyi kararları, AB normları ve insan haklarına dayalı bütünlüklü bir çözüm bulunması arzusunu ilettiğini belirtti.

Kıbrıs sorununun çözümünün bölgedeki istikrarın sağlanmasına büyük katkı sağlayacağını ve Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde bulunan doğal gazın Avrupa için önemini de temaslarından dile getirdiğini vurgulayan Neofitu, kapalı bölge Maraş’ın iadesi önerisine de değindiğini ifade etti.

Neofitu, İngilizlerin, Maraş’ın iadesinin sağlayacağı olumlu etkinin, iki toplum arasındaki güvenin daha da artmasına katkısının ve ekonomik parametrelerinin önemini anlamalarına karşın Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümü öncesinde idaresinin Türk tarafınca kabul göreceği konusunda pek de iyimser olmadıklarını belirtti.

Ortak açıklama konusunda ise Neofitu, Kıbrıs sorununun kamuoyuna yapılan açıklamalarla çözülmesinin söz konusu olmadığını bu yüzden de soğukkanlı olunması gerektiğini söylemekte yetindi.

Neofitu ayrıca, “İngiltere Mağusa Derneği” tarafından kapalı bölge Maraş’ın iadesi amacıyla imza defteri açılması ve defterin İngiltere Başbakanı David Cameron’a verilmesi sebebiyle söz konusu derneği tebrik ederken imzaların verilmesi sırasında bir Kıbrıslı Türk’ün de hazır bulunarak önemli açıklamalarda bulunmasını kayda değer bir olay şeklinde nitelendirdi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.