1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NEŞE BAŞKAN'I BERAAT ETTİREN ETKENLER AÇIKLANDI!
NEŞE BAŞKAN'I BERAAT ETTİREN ETKENLER AÇIKLANDI!

NEŞE BAŞKAN'I BERAAT ETTİREN ETKENLER AÇIKLANDI!

Neşe Başkan'ı beraat ettiren etkenler açıklandı!

A+A-

Lefkoşa’da 17 Mart 2015 tarihinde Metehan yolunda yaya olarak yolu geçmeye çalışan er 23 yaşındaki Fatih Dudu’ya çarparak ölümüne neden olmakla suçlanan Yüksek Mahkeme Mukayyitti Neşe Başkan hakkındaki dava süreci tamamlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmalar sonunda dün sanık Başkan hakkındaki karar açıklandı. Başkan Ömer Güran, Yargı Vedia Barkın ve Yargıç Rauf Kürşat’tan oluşan heyetin baktığı davanın karar oturumunda sanık Neşe Başkan beraat etti. Ağır ceza heyetinin oybirliği sonucu verilen beraat kararında sanığın süratli ve dikkatsiz olduğuna dair mahkemeye herhangi bir kanıt sunulamadığına bulgu yapıldı.

BAŞKAN HIZLI VE DİKKATSİZ DEĞİLDİ

Heyet Başkanı Ömer Güran, Neşe Başkan’ı beraat ettiren etkenleri açıkladı. Güran, sanık Başkan’ın kaza esnasında alkollü olmadığını, cep telefonu ile konuşmadığını ifade ederek, sanığın dikkatsiz sürüş yaptığına dair bir bulgu olmadığını belirtti. Güran, ayrıca sanığın süratli olduğuna dair iddia makamı tarafından mahkemeye bir bulgu sunulamadığına değinerek, savunmanın mahkemeye dinlettiği uzman tanığın sanığın 69 km süratli olduğuna dair ifadeyi kabul ettiklerini ve sanığın kaza esnasında hızının 69 km olduğuna kanaat getirdiklerini açıkladı. Güran,69 km limitinin makul olduğunu ifade ederek sanığın kaza esnasında süratli olmadığına bulgu yaptıklarını söyledi.

DUDU PANİK VE DİKKATSİZ DAVRANMIŞ OLABİLİR

Güran, kaza mahallinin durumunu ele alarak, yolun bir tarafının tellerle ve yüksek duvarlarla kapalı olduğunu, bir tarafında bariyerler bulunduğunu, ayrıca kaza mahallinin yerleşim yeri olmadığını, sanığın böyle bir yolda birisinin karşıya geçeceğini düşünmesinin mümkün olmadığını belirtti. Güran, kaza saatinden dolayı havanın karanlık olduğunu, sanığın kaza mahallinin durumunun da etkisi ile Fatih Dudu’yu görmesinin mümkün olmadığını ifade ederek, sanığın Dudu’yu görememesinin ihtimalinin yüksek olduğuna bulgu yaptı. Güran, er olan Fatih Dudu’nun psikolojik tedavi gördüğünü, kanında uyuşturucu bulunduğunu ve kaza günü firarda olduğunu ifade ederek, Dudu’nun bölüğüne geri dönmek isterken üzerinde siyah elbiselerle yolu koşarak geçmeye çalışmasının göz ardı edilemeyeceğini dile getirdi.

BERAAT ETTİ

Güran, tüm bu bulgular ışığında sanığı aleyhine getirilen “Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu ölüme neden olma”, Halka tehlike arz edecek şekilde acele sürüş yapma”, “süratli araç kullanma” suçlamalardan beraat etmesine karar verdiklerini açıkladı.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.