1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Netflix fiyatları zamlandı
Netflix fiyatları zamlandı

Netflix fiyatları zamlandı

Online film ve dizi platformu Netflix ücretlerinde beklenmedik bir artışa gitti.

A+A-

Online film ve dizi platformu Netflix Türkiye ücretlerinde sürpriz bir artışa gitti. Netflix Temel Paket’in aylık ücreti 15.99 TL’den 16.99 TL’ye, Standart Paket ücreti 27.99 TL’den 32.99 TL’ye ve Özel Paket ücreti ise 39.99 TL’den 49.99 TL’ye yükseltildi.

Habertürk'ten Necdet Çalışkan'ın haberine göre yeni fiyatlara göre Netflix’in Türkiye fiyatlarına yaptığı zam oranı tek cihazdan standart çözünürlükte (SD) erişim sunulan Temel Paket yüzde 6.25 olurken, iki farklı cihazdan yüksek çözünürlükte (HD) erişim sunulan Standart Paket için yüzde 17.86 oldu.

 Eski Fiyat (TL)   Yeni Fiyat (TL)  Artış Oranı
Temel Paket15.99    16.99       6.25%
Standart Paket  27.99 32.99  17.86%
Özel Paket39.99   49.9925.01%

                                                                                                                                                 İŞTE YENİ FİYATLAR

1-20190305130806.jpg

Netflix’in Türkiye zammından en büyük nasibi ise dört farklı cihazdan ultra HD erişim sağlanan Özel Paket aldı. Yeni fiyatlara göre Netflix’in Özel Paket’inin aylık ücreti yüzde 25 artırıldı.

Bu yılın başında Netflix’in son 7 yılın en büyük fiyat artışını yapmaya hazırlandığı ortaya çıkmıştı. Kamuoyuna daha önceden sızan haberlere göre Netflix, paketlerine yüzde 18’i bulan oranda zam hazırlığı yapıyordu. İlk olarak ABD'de devreye alınması planlanan bu artışla ilgili olarak bu yılın ocak ayında Netflix Türkiye de açıklama yapmıştı. 

Açıklamada, "Netflix abonelik ücreti artışları her ülkeye özel olarak gerçekleştiriliyor. ABD pazarında görülen artış, tüm dünyada ya da Türkiye’de benzer bir artışın yaşanacağı anlamına gelmiyor" denilmişti.

'TEST EDİYORUZ'

Ortaya çıkan bu son fiyatlarla ilgili olarak Netflix Türkiye'den de bir açıklama geldi. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Üyelerimizin Netflix'e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ediyoruz. Bu testler herkese açık değil. Ayrıca testlerde görülen fiyatları hiçbir zaman uygulamaya koymayabiliriz. Amacımız, Netflix üyelik ücreti politikasının doğrulundan emin olmak.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.