1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NEW YORK UÇAĞININ MOTORUNA KUŞ GİRDİ
NEW YORK UÇAĞININ MOTORUNA KUŞ GİRDİ

NEW YORK UÇAĞININ MOTORUNA KUŞ GİRDİ

New York uçağının motoruna kuş girdi

A+A-

Türk Hava Yolları’nın Salı günü İstanbul-New York seferini yapan TK4 sefer sayılı yolcu uçağı New York’un JFK havalimanına alçalışı sırasında motorlarından birine kuş girince acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Yolcuların farkına bile varmadığı bu olay sonrasında uçağın motorunda arıza tespit edilince İstanbul’a dönüş seferi iptal edildi. Yolcuların bir bölümü sonraki uçakla İstanbul’a uçurulurken, büyük bir bölümü de İstanbul’dan gelmesi gereken motor parçasını beklemek için havalimanı çevresindeki otellere yerleştirildiler. Bugün Çarşamba sabah 6;45’de İstanbul’a inmesi gereken THY uçağı, perşembe günü  saat 17:00 gibi Atatürk Havalimanına inmesi bekleniyor.
 
ABD’nin en işlek havalimanları arasında yer alan JFK havalimanının deniz ve su havzaları yakınında kurulması nedeniyle göçmen kuşlarının da önemli iniş yerlerinden birisi. Havalimanında benzeri kazaların son yıllarda giderek artması üzerine, yetkililer ruhsatlı keskin avcılar tutarak son 6 ay içinde 1,400 adet kuşu  vurması çevrecilerin de tepkisine yol açmıştı.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.