1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NEW YORK'TA GELENEKSEL EŞCİNSEL YÜRÜYÜŞÜ
NEW YORK'TA GELENEKSEL EŞCİNSEL YÜRÜYÜŞÜ

NEW YORK'TA GELENEKSEL EŞCİNSEL YÜRÜYÜŞÜ

ABD YÜKSEK MAHKEMESİNİN EŞCİNSEL HAKLARI İÇİN VERDİĞİ OLUMLU KARAR SONRASINDA DÜZENLENEN YÜRÜYÜŞE BİNLERCE KİŞİ KATILDI

A+A-

ABD'nin New York kentinde geleneksel eşcinsel yürüyüşünün 44'üncüsü düzenlendi.

Kentin sembollerinden 5. Cadde'de gerçekleşen yürüyüşe on binlerce eşcinselin yanı sıra, New York Valisi Andrew Cuomo, politikacılar ve sanatçılar katıldı. Yüryüş, ABD Yüksek Mahkemesinin, eşcinsel çiftlerin karşı cinsle evli çifltlerle aynı federal kazanımlara sahip olması gerektiği yönündeki kararı nedeniyle kutlamaya dönüştü. Renkli kostümleriyle dans eden yürüyüşçülere izleyiciler de eşlik etti.

İsrail asıllı Amerikalıların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşte, İsrail bayrağındaki 'heksagramın' yer aldığı eşcinselliğin sembolü gökkuşağı renkli bayraklar dikkati çekti. "Ben gururlu bir İsrailliyim" yazılı pankartta taşıyan İsrail asıllı yürüyüşçüler, geleneksel danslarını sergilemeyi ihmal etmedi. Yürüyüşte İsrail'in yanı sıra başka ülkeler de kostüm ve geleneksel danslarıyla temsil edildi. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüşte bir çiftin taşıdığı, "#direnayol, #direngezi TURKEY" yazılı pankart dikkati çekti.

New York'un yanı sıra San Francisco, Chicago, Seattle, Minneapolis ve Kaliforniya'da da eşcinsel yürüyüşleri gerçekleşti.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.