1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. NEW YORK'TA KORKUNÇ PATLAMA
NEW YORK'TA KORKUNÇ  PATLAMA

NEW YORK'TA KORKUNÇ PATLAMA

New York'ta korkunç patlama

A+A-

ABD'nin New York kentinde meydana gelen patlamada 29 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu kaydedildi.Patlamanın nedenine ve şekline ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Edinilen bilgiye göre, Manhattan'ın Chelsea semtinde 23. sokaktaki bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle patlama yaşandı.

Patlamada 29 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu, çevredeki evlerin camlarının kırıldığı belirtildi.

1-20160918140109.jpg

Patlamanın ardından olay yerine giden New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, gazetecilere yaptığı açıklamada "kasıtlı bir saldırı" olduğunu ancak patlamanın terör bağlantılı olduğuna ilişkin bir kanıt bulunmadığını söyledi.

New York Polis Teşkilatı terörle mücadele ekipleri olay yerinde inceleme başlatırken, kentte güvenlik önlemleri ise artırıldı.                 

NYPD Şefi James O'Neill ise patlamanın doğalgazdan kaynaklanmadığını, 27. caddede ikinci bir patlama ihtimaline karşı inceleme başlatıldığını ifade etti.

Patlamaya çöp konteynerinin yakınında ya da içinde el yapımı bir patlayıcının neden olması  ihtimali üzerinde duruluyor.    

Chris Duffy isimli bir Twitter kullanıcısının olay yerinden paylaştığı çöp konteyneri fotoğrafı dikkat çekti. Bombanın büyük metal konteynerin içine konulmuş olabileceği yorumları yapıldı.

De Blasio, New York’a yönelik belirgin bir terör tehdidi olmadığını ifade etti. Chelsea semtinde bazı sokaklar trafiğe kapatılırken, bölge polis, itfaiye ve acil yardım araçları ile doldu.

İKİNCİ DÜZENEK

Bölgeyi kordona alan New York polisi dört sokak ötede ikinci bir patlayıcı düzenek buldu. CNN International’ın haberinde ikinci patlayıcı düzeneğin cep telefonuna bağlanmış düdüklü tencere olduğu belirtildi. Haberde, üzerinde kablolar bulunan tencerenin beyaz bir plastik torbaya konulmuş olarak bulunduğu aktarıldı.  

Öte yandan Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, patlama konusunda bilgilendirildiğini belirtti. Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump ise hiçkimsenin ne olup bittiğini tam olarak bilmediğini ifade etti.

Aynı gün New Jersey eyaletinde yardım amaçlı düzenlecek koşu öncesinde çöp tenekesinin içine yerleştirilmiş bir bomba düzeneği patlamış, patlamada ölen ya da yaranan olmadığı bildirilmişti.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.