1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Nihat Doğan'dan ilginç savunma
Nihat Doğan'dan ilginç savunma

Nihat Doğan'dan ilginç savunma

Bir tweet attı başını yaktı...

A+A-

"Özgecan tweet'i" nedeniyle açılan soruşturma kapsamında savcıya ifade veren Nihat Doğan "Ahmet Kaya'ya yapmaya çalıştıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından attığı tweet nedeniyle, bir vatandaşın şikayeti üzerine hakkında soruşturma başlatılan Türkücü Nihat Doğan, bugün öğleden sonra İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. Avukatıyla adliyeye gelen Nihat Doğan, basın savcısı Umut Tepe'ye yaklaşık bir saat ifade verdi. Nihat Doğan ifadesinde üzerine atılı suçlamaları redderek, "Hakkımda basında linç kampanyası yürütülmektedir. Özgecan'ın hunharca öldürülmesine üzüldüm. Buna ilişkin başsağlığı mahiyetinde bir çok tweet attım. Benim Nihat DOĞAN_nd isimli twitter hesabım bulunmaktadır. Yaklaşık 500 bin civarında takipçim vardır. 14 Şubat 2015 tarihinde 12.08'de tecavüze özendirici televizyon dizilerini eleştiri mahiyetinde "Amcasının hanımına, teyzesine, yengesine vb. ensest ilişkiye teşvik dizilerini kutsayıp, oyuncuları da baştacı eden sizdiniz siz" şeklinde  #Özgecanaslan tagına mesaj gönderim. Yine 12.12 itibariyle 'Kısasta sizin için hayat vardır (Bakara 179)" mesajını attım. 14.38'de "Ey efendiler bu kadın hakları konusunda gerçekten samiyseniz haydi buyurun" şeklinde #İdamcezasıgerigelsin tagına mesaj atan benim. Bu tagı da gündeme getiren benim. Yine aynı gün saat 19.03'de "Bir daha Özgecan Aslan vb kardeşlerimizin katledilmemesi için elzem olan idam değil rejimin değiştirilip kısasa kısas hükmünün getirilmesidir" ve 19.05'de "Rabbim Özgecan Aslan kardeşimizin mekanını cennet edip kederli ailesi sabır versin, hepimizin başı sağ olsun" tweetlerini attım. Yukarıda da bahsettiğim gibi Özgecan Aslan isimli vatandaşımızın hunharca erkekler tarafından öldürülmesi beni çok etkiledi. Tepkilerimi dile getirmeye çalıştım" dedi.

"HERHANGİ BİR SUÇ KASTIYLA HAREKET ETMEDİM"

"Ertesi gün 15 Şubat 2015 tarihinde Acun Ilıcalı isimli televizyon programcısının davetiyle Survivor isimli Dominik Cumhuriyetinde çekimleri yapılan yarışma programına gidecektim" diyen Doğan ifadesine şöyle devam etti: "Eşyalarımı hazırlıyordum. Daha önceden kendisini televizyondan tanıdığım Ahu Sungur isimli oyuncu bana, 22.30 sıralarında, "Mini eteği ahlaksızlık olarak görüyorsan Survivor'da bikinili insanların arasında yarışmayacaksın o zaman" şeklinde bir tweet gönderdi. Ben de bu tweete görünce 22.30 sıralarında sadece bu bayanı kastederek, "Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin, ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın@ahusungur1" tweetini attım. Kesinlikle benim bir kesimi hedef göstermem halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama vb... herhangi bir suç kastıyla hareket etmedim."

"BU MESAJI BENİ ELEŞTİREN AHU SUNGUR'A GÖNDERDİM"

Rejimle ilgili herhangi bir sorunu olmadığını savunan Doğan, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyarım. Hertürlü platformda ülkenin bölünmez bütünlüğünü, laik hukuk ve demokrat yapısını savunan bir kişiyim herkeste bunu bilir. Bu mesajı beni eleştiren Ahu Sungur'a gönderdim. Sadece ben ve Ahu Sungur arasında geçen Özgecan Aslan ile ilgili olmayan görüşme sanki genele konuşuyormuşum gibi algı yaratılmıştır. Sosyal medyada Ahu Sungur'a gönderdiğim "Siz de mini eteği giyip soyunun, laik sistemin, ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksından sonra olması gereken @ahusungur1 ibaresi kaldırılmış ve tweet genele atılmış gibi lanse edilip şahsımı linç kampanyasında kullanılmıştır. Bu olay beni maddi manevi baya zora soktu" diye konuştu.

"ÖZGECAN ASLAN CİNAYETİ BENİ OLDUKÇA ÜZDÜ"

Doğan, "Ekte sunulan twitter mesajlarından anlaşılacağı üzere tam tersine Özgecan Aslan cinayeti beni oldukça üzdü. Özgecan cinayetini işleyenleri idam edilmesi için tag dahi açtım. Zamanında ahmet kaya'da benim gibi linç kampanyasına maruz kalmıştı. Aynı zihniyetteki insanlar Ahmet Kaya'ya yapmaya çalıştıklarını bana da yapmaya çalışıyorlar. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ

"Siz de mini eteği giyip, soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın" tweeti atan Nihat Doğan hakkında savcılığa çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu. Gelen şikayetleri değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Umut Tepe, Nihat Doğan hakkında "Ölen kişinin hatırasına saygısızlık", "Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına hakaret", "Suç işlemeye tahrik ve teşvik" suçlamalarıyla soruşturma başlatmıştı.

“ASIL MAĞDUR BENİM"

Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından attığı tweetle tepkileri üzerine toplayan türkücü Nihan Doğan savcılığa verdiği ifadenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Doğan; "Verdiğimiz ifade ortada. Mevzu bahis twitin Özgecan kardeşimizle uzaktan yakından alakalı olmadığını dile getirdik. Zaten Özgecan kardeşimizin acısını paylaştığımız tweetlerde var ortada. Onları sunduk sayın savcıya. Mevcut atılan tweetin Özgecan'la bir alakası yok. İki kişi arasında geçen tweeti, attığım kişinin profil adresini 'mention'layıp sanki genele atılmış gibi bir algıyla büyük bir linç kampanyası vardır ortada. Bunun linç kampanyası olduğunu, asıl mağdurun biz olduğumuzu ortaya koyduk" dedi.

"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Attığı tweette değişiklik yapıldığını da ileri süren Doğan, "Mini eteğin Özgecan'la ne alakası var. Bu karda kışta bakın hepiniz paltoyla geziyorsunuz. Özgecan hanımefendinin üzerinde mini etek mi vardı. Orada Özgecan hanımefendiden bağımsız farklı bir konu var. Biri, 'biz mini etekle sokağa çık...' demiş ben de demişim ki, 'mini etekle sokağa çıkarsan; kaza tecavüz ediyorlar, köpeğe tecavüz ediyorlar. Bu kadar sapığın olduğu yerde seni de taciz eder' demişim. Buradan da linç ediliyoruz. Eğer bunun için linç edilecekse gidin anneleri babaları önce linç edin.

"ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM"

Bununla ilgili hakkımda algı yaratan gazeteci, televizyoncu her kim varsa hepsinden şikayetçi olacağım. Türkiye eski Türkiye değil bunu kafalarına soksunlar. Eski Türkiye'nin kodlarıyla bugünkü Türkiye'yi okumaya çalışanlar büyük bir gaflet ve delalet içerisindedirler. Bu işleri de kimseye bırakmayız" şeklinde konuştu.

DHA

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.