1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİJERYALI DOLANDIRICI ÇETESİ
NİJERYALI DOLANDIRICI ÇETESİ

NİJERYALI DOLANDIRICI ÇETESİ

Nijeryalı dolandırıcı KKTC Merkez Bankasında ....

A+A-

Hollanda’da yaşayan bir kişiye KKTC Merkez Bankasında bir milyon 810 bin TL’si olduğunu belirterek iş kurma vaadiyle 21 bin Euro’sunu sahtekârlıkla temin ettiği iddia edilen Nijerya uyruklu Julius IsiUwangue Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Abbas ELMAS

Hollanda’da yaşayan HenrikaCatharinaBuruggink isimli kişinin KKTC’de iş kuracakları vaadiyle 21 bin 200 Euro’sunu sahtekârlıkla temin ettiği iddia edilen Nijeryalı zanlı JusiusIsiUawengue dün polis tarafından yargı huzuruna çıkarılarak tutuklandı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Mustafa İnci, 3 Eylül tarihinde Mali Suçlarla Mücadele Şubesi’ne giden Hollanda uyruklu HenrikaCatharinaBuruggink’in vermiş olduğu bilgide internet ortamında tanıştığı MichelRossi isimli bir kişinin kendisini dolandırdığını belgisini verdiğini söyledi.

Polis, şikâyetçiyeKKTC Merkez Bankası’nda bir milyon 810 bin TL parası olduğuna ikna ettiğini ve bu parayı bankadan çıkarabilmek için yüzde 5 oranında paraya ihtiyacı olduğunu belirterek Western Union aracılığı ile Michael Rossi’nin verdiği KKTC’deki değişik isimlere 21 bin 200 Euro gönderdiğini aktardı.

Şikâyetçinin daha sonra kendisinin de KKTC’ye geldiğini ancak Michael Rossi isimli kişiye ulaşamadığı için polise giderek şikâyetçi olduğunu aktaran polis, yapılan incelemede Michael Rossi isimli bir kişinin KKTC’ye bugüne kadar giriş yapmadığının tespit edildiğini belirtti.

Polis, yapılan araştırma sonucunda Western Union aracılığı ile KKTC’deki değişik isimlere gönderilen paralardan zanlı Julius IsiUwangue’nin ismine ulaşıldığını belirten polis, zanlının önceki gün tespit edilerek gözaltına alındığını kaydetti.

Polis, yürütülen polis soruşturmasının henüz yeni başladığını, aranan şahısların ve emarelerin olduğuna dikkatçekerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale AhmetRaşit, zanlı hakkında yürütülen polis soruşturmasının selameti açısından istenilen süreyi verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.