1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİJERYALI ÖĞRENCİLERİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI
NİJERYALI ÖĞRENCİLERİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

NİJERYALI ÖĞRENCİLERİN SORUŞTURMASI TAMAMLANDI

Girne'de meydana gelen kaza sonucu başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla;

A+A-

Girne’de kaza yapan araçta ele geçirilen ve uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyle ilgili soruşturma tamamlandı

Girne’de 9 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen trafik kazası sonrasında altı Nijeryalı öğrencinin şüpheli tavırları üzerine araçlarında ve üzerlerinde yapılan aramada ele geçirilen hint keneviri türü uyuşturucu ile içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan haplarla ilgili başlatılan polis soruşturması tamamlandı.

Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan poliste tutuklu olan Jeffrey Nyiam, Kanu Ojong, Ezekiel Ebuma Chukwubuka ve Micheal Ahmadu isimli zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında polis Çavuşu Metin Düzener, iddia makamının tanığı olarak dinlendi. Metin Düzener, zanlıların “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme”suçlarından methaldar olduklarını söyledi.

Düzener, Jeffrey Nyiam isimli zanlının tasarrufunda yaklaşık 15 gram, Micheal Ahmadu isimli zanlının ise 250 miligram hintkeneveri türü uyuşturucu ele geçirildiğini ifade etti.

Micheal Ahmadu isimli zanlının tasarrufunda ayrıca 60 adet hap bulunduğunu anlatan Düzener, zanlıların hint keneviri türü uyuşturucuyu Mağusa’dan bir şahıstan aldıklarını belirtti. Meseleyle ilgili bir şahsın arandığına dikkat çeken Düzener, tutuklu olan zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını aktardı. Düzener, zanlıların ileride görülecek davalarında hazır olmalarının sağlanabilmesi için uygun bir teminata bağlanmalarını istedi.

Savcı Mustafa Atakara, tüm zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulmasını ve 50 bin TL şahsi kefalet senedi imzalamalarını istedi. Atakara ayrıca Jeffrey Nyiam’ın 6 bin TL, Micheal Ahmadu’nun 4 bin TL ve diğer zanlılarında 2’şer bin TL nakit para yatırmaları karşılığında serbest bırakılmalarını talep etti.

Ceza Davaları Yargıcı Gökan Asafoğulları, zanlıların teminat şartlarını yerine getirmeleri şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.