1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİKOLAS PAPADOPULOS’UN MOSKOVA TEMASLARI SÜRÜYOR
NİKOLAS PAPADOPULOS’UN MOSKOVA TEMASLARI SÜRÜYOR

NİKOLAS PAPADOPULOS’UN MOSKOVA TEMASLARI SÜRÜYOR

Nikolas Papadopulos’un Moskova temasları sürüyor

A+A-

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos başkanlığındaki parti heyetinin, Rusya’nın başkenti Moskova’daki temasları çerçevesinde, Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Aleksey Meshkov ile dün bir araya geldiği haber verildi.

Fileleftheros gazetesi, Meshkov’un dünkü görüşmede, Rum kesiminin Rusya’nın önemli mali ve ticari ortağı olduğunu ve Moskova’nın bu tutumu hem korumayı, hem de yüceltmeyi istediği mesajı verdiğini yazdı. Habere göre Rus yetkili, DİKO’nun Kıbrıs sorunundaki görüşlerine anlayış gösterdiğini söyledi.

Gazeteye göre, Rusya’nın, Kıbrıs sorununa BM kararları, insan hakları ilkeleri ve Avrupa hukukuna dayanan, adil ve kalıcı bir çözüm bulunmasına olan desteğini yineleyen Rus yetkili, DİKO heyetinin Rusya ziyaretinden ötürü memnuniyetini de belirtti ve iki ülke arasındaki ilişkilerin, düzenli diyalog ve görüş alışverişiyle daha da derinleştirilebileceğini ifade etti.

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un ise, temasları çerçevesinde, Türk tarafının Kıbrıs müzakerelerindeki tutumunu ayrıntılı bir şekilde izah etme fırsatı bulduğunu yazan gazete, Papadopulos’un, özellikle hidrokarbon yatakları tespit edilmesinin ardından yükselen perspektiflerine atıfta bulundu.

Papadopulos’un, Rusya ile olan ekonomik ve diğer ilişkilerin korunması gerektiğine değindiğini de belirten gazete, Papadopulos’un, Ukrayna’daki gelişmelerle ilgili görüşünü ortaya koyduğunu da ifade etti.

Gazete, Meshkov ile Papadopulos’un görüşmesinde, Rusya’nın Rum kesimindeki Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’in hazır bulunduğunu da ekledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.