1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. NİSAN AYI HAYAT PAHALILIĞI % 1.85 OLARAK AÇIKLANDI
NİSAN AYI HAYAT PAHALILIĞI % 1.85 OLARAK AÇIKLANDI

NİSAN AYI HAYAT PAHALILIĞI % 1.85 OLARAK AÇIKLANDI

Devlet Planlam Örgütü Nisan ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 1.85 olarak açıkladı

A+A-

Devlet Planlam Örgütü Nisan ayı hayat pahalılığı oranını yüzde 1.85 olarak açıkladı. Bu rakamla birlikte son bir yılda enflasyon yüzde 16.29’a ulaştı.

Devlet Planlama Örgütü 2017 yılı Nisan ayı Hayat Pahalılığı ve Enflasyon Oranlarını belirledi. Buna göre Nisan ayı hayat pahalılığı oranı yüzde 1.85 olarak gerçekleşirken, 1 yıllık enflasyon yüzde 16.29 oldu.

Bir önceki aya göre, endekste kapsanan 306 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 93 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

En yüksek fiyat artışı gösteren ilk üç mal; yüzde 74.57 oranıyla Çiçek Lahanası, yüzde 71.32 oranıyla Domates ve yüzde 48.05 oranıyla brokoli oldu.

En yüksek fiyat düşüşü gösteren ilk üç mal ise; yüzde 70.15 oranıyla Salatalık, yüzde 56.53 oranıyla Taze Bezelye ve yüzde 46.02 oranıyla Taze Fasulye de gerçekleşti.

Bu bağlamda Tüketici Fiyatları Endeks’inde yer olan 12 ana grubun, 11 ana grubunda artış olurken, 1 ana grubunda ise değişim olmadı.

Giyim ve Ayakkabı ana grubu yeni sezon ürünlerindeki fiyat artışları nedeniyle en çok yükselen ana grup oldu. Nisan ayında endekse yansıyan Sterlin ve Euro döviz kurlarının aylık ortalaması artı , Dolar ortalaması eksi oluştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.