1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NİŞANLI ÇİFT HAFTA SONUNU HÜCREDE GEÇİRECEK
NİŞANLI ÇİFT HAFTA SONUNU HÜCREDE GEÇİRECEK

NİŞANLI ÇİFT HAFTA SONUNU HÜCREDE GEÇİRECEK

Nişanlı çift hafta sonunu hücrede geçirecek

A+A-

Hamitköy’de ikamet eden Hasan Topaloğulları ve Hanife Demirel, “Kanunsuz mal tasarrufu” suçundan gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri alındı.

Duygu ALAN

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis ekiplerince “Kanunsuz mal tasarrufu” suçundan gözaltına alınan Hasan Topaloğulları ve Hanife Demirel, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yargıç huzuruna çıkarıldı.

Adli Şube’de görevli polis memuru Seyit Gözügüzel, mahkemede verdiği ifadede, Hamitköy’de 16 Haziran 2017 tarihinde, Hamitköy’ün üst kısmında izinsiz ateş yakıldığına dair almış oldukları ihbar üzerine olay yerine gittiklerinde Hasan Topaloğulları ve Hanife Demirel’in tasarrufunda 1 adet klima ünitesi ve 3 parça halinde yer altı kablosu tespit edildiğini kaydetti.

Gözügüzel, Hasan Topaloğulları ve Hanife Demirel’in gönüllü ifade vermediklerini ve söz konusu klima ünitesi ile 3 parça halindeki yer altı kablosunu nereden temin ettiklerini belirtmediğini söyledi.

Polis memuru Seyit Adıgüzel, soruşturmanın henüz devam ettiğini kaydederek soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının da poliste 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Demirel: Klima benim

Mahkemeden söz hakkı alan zanlı Hanife Demirel, söz konusu klima ünitesinin aracının bagajında tespit edildiğini ve klima ünitesinin kendisine ait olduğunu söyledi.

Zanlı Demirel, mahkemedeki ifadesinde, Hamitköy’de ikamet ettiğini ve hurdacılık yaptığını söyleyerek, olay yerine hurda toplamaya gittiğini, bir iki parça hurda demir topladığını o sırada polis ekiplerinin olay yerine geldiğini ve gözaltına alındığını kaydetti.

Zanlı Hanife Demirel, “Klima ünitesi benim odamda takılıydı, bozulduğu için çıkarttık, polis zaten onu arabamda buldu ve ünite kırık. Suçsuzum” dedi.

Demirel, mahkemedeki ifadesinde hakkındaki 2 gün tutukluluk talebine itiraz etmedi ancak zanlı Hasan Topaloğulları ile nisanlı olduklarını ve Topaloğulları’nın rahatsız olduğunu dile getirdi.

2 gün tutuklu kalacaklar

Mahkeme, zanlı Hasan Topaloğulları’nın doktor kontrolünden geçirilmesine ve soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için her iki zanlının da 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.