1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NOBLE-DELEK İLE MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLIYOR
NOBLE-DELEK İLE MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLIYOR

NOBLE-DELEK İLE MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLIYOR

Noble Energy ve Delek ile Rum Hükümetinin, doğalgaz sıvılaştırma terminalinin inşası ve işleyişine ilişkin nihai anlaşma;

A+A-

Noble Energy ve Delek ile Rum Hükümetinin, doğalgaz sıvılaştırma terminalinin inşası ve işleyişine ilişkin nihai anlaşma konusunda uzlaşıya varmak için bugün ve yarın yeniden bir araya geleceği haber verildi.

Politis gazetesi “Müzakereler Yeniden Başlıyor... Hükümet-Noble Terminal Konusunda Yine Masada” başlıklarıyla verdiği haberinde, iki taraf arasındaki müzakerelerin, Rum tarafının önemli konularda karar almaya hazır olmadığını savunan şirketlerin isteği üzerine Kasım ayında kesildiğini belirtti.

Gazete, Rum Hükümetininse resmi olarak görüşmelerin kesildiğini kabul etmediğini, uzlaşmazlıklar arasında köprü kurulması için elektronik posta aracılığıyla belge alışverişi yapılarak devam ettiğinde ısrarcı olduğunu aktardı.

Haberde ayrıca, Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis’in bu akşam hidrokarbonla ilgili konularda Rum siyasi partilere bilgi vereceği belirtildi.

LARNAKA LİMANI

Öte yandan Politis gazetesi, bir başka haberinde, Zinon konsorsiyumu Larnaka liman ve marinasının bütün halinde kalkındırılması konusunda İtalyan bir şirketle anlaşma imzalamak üzereyken, Rum Limanlar İdaresi’nin, Larnaka Belediyesine haber vermeden, Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisindeki sondaj çalışmalarında ortaya çıkacak gereksinimleri karşılayacak şirketlere, liman içinde ve karada izinler verdiğini yazdı.

Larnaka Belediye Başkanı Andreas Luruciatis’in dün, limana giderek, liman müdüründen sondajlara hizmet amaçlı çalışmalar konusunda ayrıntılı bilgiler istediğini aktaran gazete, Larnaka Belediye Meclisinin de bugün limanın geleceği hakkında bir toplantı yapacağını belirtti.

LEFKOŞA RUM KESİMİNDE MEDREG TOPLANTISI

Haravgi gazetesi ise, Rum Enerji Düzenleme Kurumu’nun (RAEK), Akdeniz Elektrik ve Gaz Düzenleyicileri Birliği (MEDREG) iletişim yetkililerinin toplantısına ev sahipliği yapacağını yazdı.

Habere göre toplantı bugün, Lefkoşa Rum kesiminde “Holiday Inn” otelinde gerçekleştirilecek.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.