1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. N’OLUR SÖYLEYİN O YAŞIYOR MU
N’OLUR SÖYLEYİN O YAŞIYOR MU

N’OLUR SÖYLEYİN O YAŞIYOR MU

N’olur söyleyin o yaşıyor mu

A+A-

Facianın duyulmasıyla birlikte Soma’daki madenin önüne akın eden işçi yakınlarının tüyler ürperten bekleyişi başladı.

Aileler bir yandan gözyaşı dökerken, diğer yandan yakınlarının sağ olup olmadığını öğrenmeye çalışıyordu. Ambulanslar kalabalık yüzünden gidip gelmekte zorlandı. İşçilerin götürüldüğü hastane önünde çok sayıda vatandaş fenalaştı.

Kara Elmas emekçilerinin yakınları, maden faciasını haber alır almaz önce Soma Kömür İşletmeleri’ne ait ocağa akın etti.

Madenden gelecek umutlu bir haberi bekledi. Kurtarılanlar olduğu açıklanınca madenci yakınları hastaneye koştu ve büyük bir kalabalık oluşturdu. Bekleyenler dualar ve gözyaşları arasında yakınlarından haber almaya çalıştı.

Madenden çıkan her işçi, yakınları tarafından alkışlarla karşılandı. İşçilerden bazıları yürüyerek çıktı, sedyeyle taşınan işçilerin de hayati tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Çıkarılan işçiler, maden önünde bekletilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. 

Çok sayıda işçi yakınının madene ulaşmak üzere yola koyulması nedeniyle ilçe merkezi ile maden arasındaki 30 kilometrelik yolda konvoy oluştu.

Madenden kurtarılan işçiler Soma Devlet Hastanesi ile Kırkağaç ve Bergama’daki hastanelere sevk edildi. Soma Devlet Hastanesi’nin önünde ise gergin bekleyiş vardı. Maden ocağı önünde bilgi alamayınca buraya gelmişlerdi birçoğu.

Bilgi alabilecekleri tek yer devlet hastanesiydi. Hastane önünde kendilerine açıklama yapılmasını isteyen işçi yakınları, ellerindeki telefonlarla madendeki görevlilerden bilgi almaya çalıştı. Aldıkları iyi haberi yakınlarına iletiyorlardı. Hastane önünde fenalık geçiren çok sayıda vatandaşa da acil serviste müdahale edildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum