1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NORO SULARI DOĞAYI KATLEDİYOR
NORO SULARI DOĞAYI KATLEDİYOR

NORO SULARI DOĞAYI KATLEDİYOR

Noro suları doğayı katlediyor

A+A-

Güzelyurt bölgesindeki İkidere ovasına dökülen peynir altı suları, sıcak havanın da etkisiyle kötü koku ve büyük bir kirliliğe neden oluyor

İsmail VOLKAN   

Süt ve hellim fabrikalarından çıkan peynir altı suları (noro suyu), Güzelyurt bölgesindeki İkidere ovasında, tarla ve dereye boşaltılıyor.

Çevrede pis koku yaratan peynir altı sularının doğaya boşaltılması, hem bitki örtüsüne, hem de yeraltı sularına zarar veriyor. Halk arasında noro suyu olarak da bilinen peynir altı suları, çok pis bir kokuya da yol açıyor.

Çevre Koruma Dairesi yetkilileri, konuyla ilgili söz konusu şirkete defalarca ceza kestiklerini ancak olayın önüne geçemediklerini söyledi.

Peynir altı sularının Haspolat bölgesinde bulunan bir tesise dökülmesi gerektiğini kaydeden yetkililer, ilgili şirketin uyarıları ve cezaları dikkate almadığından konuyu üst makamlara aktardıklarını kaydetti.

Doğaya dökülen peynir altı sularının topraktaki bitki örtüsünü kuruttuğunu ve dökülen yerde ot dahi bitmediğini anlatan daire yetkilileri, şirketin günlük 80 ton civarında atığı tarlalara döktüğünü belirtti.

Daire yetkilileri, aralık ve ocak aylarında söz konusu yaklaşık bir ay ceza kesilerek söz konusu şirketin kapatıldığını söyledi.

KIBRIS

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.