1. HABERLER

  2. KÜLTÜR-SANAT

  3. NOSTALJİK KIBRIS FOTOĞRAFLARI
NOSTALJİK KIBRIS FOTOĞRAFLARI

NOSTALJİK KIBRIS FOTOĞRAFLARI

1954-1955 yıllarında Kıbrıs’ta İngiliz ordusunda görev yapan Richard Chamberlain’in,

A+A-

Gazimağusa Belediyesi, 1954-1955 yıllarında Kıbrıs’ta İngiliz ordusunda görev yapan Richard Chamberlain’in Gazimağusa’da açacağı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs’ta görev yaptığı yıllarda Gazimağusa ve Kıbrıs’ın farklı yerlerinden fotoğraflar çeken Chamberlain nostaljik Kıbrıs manzaralarını Gazimağusalılar’la buluşturacak.

5-8 Eylül tarihlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak “1954’te Kıbrıs’tan Yaşam Manzaraları” isimli serginin açılışı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter tarafından 5 Eylül Cuma günü saat 19.30’da yapılacak. Sergi, 8 Eylül Pazartesi günü saat 17:00’a kadar ziyaret edilebilecek.

1954-1955 yıllarında çektiği mekanların 2014 yılında güncel hallerini ile harmanlayarak oluşturduğu çalışmalarını 2014 yılında  “Kıbrıs’ın Dünü ve Bugünü” isimli kitabında bir araya getiren Chamberlain, kitap çalışmasının yanında Kıbrıs’ın dünü ve bugününe ait fotoğrafların yer aldığı bir takvim çalışması da var. Richard Chamberlain uzun yıllar sergi açma hayalinin ardından geçtiğimiz yıl Girne’de ilk resim sergisini açmıştı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.