1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NUFFEL VE WRİGHT ZİYARETİ
NUFFEL VE WRİGHT ZİYARETİ

NUFFEL VE WRİGHT ZİYARETİ

Rum kesimi ile yakınlaşma ve genel olarak çözüm sürecine katkıda bulunmak için hazır;

A+A-

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun Kıbrıs Özel Temsilcisi  Pieter Van Nuffel ve BM Teknik Komitesi’nden Jennifer Wright, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı (KTTO) ziyaret etti.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre Nuffel ile Wright dün gerçekleştirilen ziyarette Oda Başkanı Fikri Toros ve eski başkan Günay Çerkez’le görüştü.

Oda Başkanı Fikri Toros KTTO olarak, AB müktesebatı ile uyum çalışmaları, Rum kesimi ile yakınlaşma ve genel olarak çözüm sürecine katkıda bulunmak için hazır olduklarını belirtti.

Toros, iş birliği anlamında çözüm sürecinde çıkacak potansiyel ve fırsatları değerlendireceklerini de anlattı.

Toros, Ticaret Odası olarak başarılı ve sürdürülebilir bir çözüme destek verdiklerini de söyleyerek “Her iki federal taraf arasındaki ekonomik göstergelerinin yakın olduğu bir yapının oluşmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bir tarafın diğerine bağımlı olduğu bir yapının devamlılığı olamaz” dedi.

Mevcut durumun tutarlı ve sürdürülebilir olmadığını ifade eden Toros, Kıbrıslı Türklerin inisiyatifi dışında, çözüm sürecinin başarısız olması durumunda, mevcut durumun sürdürülemeyeceğini ve Kuzey Kıbrıs ile ilişkilerin normalleştirilmesi gerekeceğini dile getirdi.

ÇERKEZ

Oda eski Başkanı Günay Çerkez de, ortak açıklamanın imzalanmasının ardından, AB Komisyonu Başkanı ve AB Konseyi Başkanı’nın “AB Komisyonu’nun Kıbrıslı Türklerin AB müktesebatının uygulayabilmesi için gerekli hazırlıkların hızlandırılacağı” yönündeki açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Ancak bunun henüz gerçekleşmediğini vurgulayan Çerkez, bu süreci hızlandırmalarını ve bunun önünde engel teşkil eden bazı bürokratik işlemlerin kolaylaştırılmasını sağlamalarını istedi.

Çerkez, Yeşil Hat Tüzüğü üzerinden gerçekleştirilen ticaretle ilgili olarak yaşanan zorluklardan da bahsetti ve bunların düzeltilmesine yönelik önerilerde bulundu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.