1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NUH, SAVAŞ, ÜMİT VE MURAT DÖRTLÜSÜ
NUH, SAVAŞ, ÜMİT VE MURAT DÖRTLÜSÜ

NUH, SAVAŞ, ÜMİT VE MURAT DÖRTLÜSÜ

Cezaevinin yolunu tuttular;

A+A-

Gazimağusa Narkotik Şube Ekiplerinin düzenlediği operasyonda 30 gram uyuşturucu tasarrufu nedeni ile tutuklanan Nuh Erk, Savaş Kadı, Murat Özbayır ve Ümit Kabukçu hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Gazimağusa’da 24 Mayıs günü Sakarya bölgesinde düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakalanan 4 zanlı dün teminata bağlanmak üzere Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’ nun huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Zanlılardan Murat Özbayır ve Ümit Kabukçu’nun sık sık benzer suçlardan mahkeme huzuruna çıkarıldığını söyleyen Özdesoy, bunun da konu zanlıların suça meyilli kişiler olduğunu gösterdiğini savundu. 

Özdesoy tüm bu olgular ışığında zanlılardan Nuh Erk ve Savaş Kadı’nın uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep ederken, Musat Özbayır ile Ümit Kabukçu’nun 45 günü aşmayan bir süre için davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevine gönderilmelerini talep etti.

 

Erk kefaleti yatıramadı.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren  Ayşen Toroslu, zanlı 1 Nuh Erk ve Zanlı 2 Savaş Kadı’ nın 7’ şer bin TL nakdi kefalet ve K.K.T.C vatandaşı muteber 2’şer kefilin 50’ şer bin TL kefil olması şartı ile serbest bırakılmalarına, zanlı 3 Murat Özbayır ile Zanlı 4 Ümit Kabukçu’ nun ise 45 günü aşmayan bir süre için davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmelerine emir verdi. Kefalet ile serbest bırakılan zanlılardan Nuh Erk teminat şartlarını yerine getiremediğinden dolayı diğer 2 zanlı ile beraber Merkezi Cezaevi’ nin yolunu tuttu.

 

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.