1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. NUMAN: “SORUNLAR GERİDE KALMALI. SEÇİME HAZIRLANMALIYIZ”
NUMAN: “SORUNLAR GERİDE KALMALI. SEÇİME HAZIRLANMALIYIZ”

NUMAN: “SORUNLAR GERİDE KALMALI. SEÇİME HAZIRLANMALIYIZ”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yeni Genel Sekreteri Necdet Numan, partide yeni bir dönem başladığının söyleyerek, UBP’nin dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Numan, hükümette, empoze ile kabine değişikliği olmayacağını da belirtti.

A+A-

HAKKIMLA BU GÖREVE GELDİM. PARTİ MECLİSİ KARARINI TARTIŞMAK ANLAMSIZ”

“EMPOZE İLE KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLMAZ”

“SAYIN KAŞİF BELKİ DE İLERİDE GENEL BAŞKAN OLACAK AMA PARTİ VARSA OLACAK”

“CUMHURBAŞKANI’NI EN KISA ZAMANDA ZİYARET EDECEĞİM. KENDİSİNİ BİZDEN AYRI GÖRMÜYORUZ”

Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) yeni Genel Sekreteri Necdet Numan, partide yeni bir dönem başladığının söyleyerek, UBP’nin dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Numan, hükümette, empoze ile kabine değişikliği olmayacağını da belirtti.

UBP Parti Meclisi’nin Cumartesi günü yaptığı seçimde genel sekreterliğe seçilen Girne Milletvekili Necdet Numan, BRT’ye açıklamalarda bulundu.

Numan, 1976 yılından beri partide görev almaya başladığını, 24 yıl belediye başkanlığı, 15 yıl ilçe başkanlığı, 4 yıl idare amirliği yaptığını kaydetti.

Son seçimde Girne’den milletvekili seçilen Numan, yeni görevi UBP Genel Sekreterliği için duygu yüklü olduğunu, hakkıyla bu göreve geldiğini belirtti.

Numan, “Ben Sayın Eroğlu ile bu göreve (milletvekilliği) başladım. En eski partililerden biriyim. Her göreve seçimle geldim, atama almadım. Kendimi bu makama layık gördüm. Gittim aday oldum. Bana ‘İrsen Küçük’ün adayısın’ dediler. Samimi söylüyorum. Kendim aday oldum. Ama aday olduktan sonra Genel Başkanıma da bilgi verdim. Seçim yapıldı, arkadaşlar beni layık gördü. Artık herkesi kucaklamak durumundayım. Durağan bir dönem yaşadık. Hızlı hareket etmeliyiz. Artık partimizi gece gündüz tartışmak istemiyoruz. Kendilerine kucak açtık ” dedi.

Basında maksatlı yorumlar yapıldığını belirten Numan, CTP kongrelerinde yumruklar konuşurken, basının birşey yazmadığını, UBP içinden isimlerin basında sürekli yorum yapmasının üzücü olduğunu söyledi.

“YARINDAN İTİBAREN ARAZİYE İNİYORUZ”

“Genel Başkanımız gelince, arkadaşlarımızla yeniden görüşeceğiz ve hep birlikte çalışmaya başlayacağız. Yarından itibaren araziye iniyoruz. Ülkenin her köşesine gitmeye başlıyoruz” diyen Numan, genel sekreterlik görevi için pazarlık yapılamayacağını ifade etti. Numan, parti meclisi kararının tartışılmaması gerektiğini de kaydetti.

UBP’nin şu anda en güçlü parti olduğunu belirten Necdet Numan, partiyi süratle genel seçime hazırlamak gerektiğini dile getirdi.

Numan,  “Artık, bana o verilsin, bu verilsin bitmiştir. Süratle yolumuza devam edeceğiz. Bütün arkadaşlarla görüşüyoruz. Sağduyulu olmalıyız. Hep birlikte seçime hazırlanmalıyız” dedi.

“MUHALİF DİYE BİR KANAT YOK...”

Muhalif diye bir kanat olamayacağını, herkesin mecliste ya da partide bir görevi olduğunu kaydeden Numan; makamların kimselere kalmayacağını, UBP Gazimağusa Milletvekili Ahmet Kaşif’in belki de ileride genel başkan olabileceğini söyledi. Numan, “Ama bu parti varsa bu arkadaşlar, bu görevlere gelecek. Bu arkadaşların yanlış bir şey yapacağını düşünemem” diye konuştu.   

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK...
 
Kabine değişikliği iddialarının sorulması üzerine Numan, hükümetin görev başında olduğunu, ihtiyaç varsa, Başbakan İrsen Küçük’ün kabinede değişiklik yapabileceğini, ancak birileri istedi diye, empoze ile kabinede değişiklik olmayacağını söyledi.

CUMHURBAŞKANI İLE İLİŞKİLER

Yeni dönemde Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile de ilişkilerin süreceğini belirten Numan, “Bu Cumhurbaşkanı bizim Cumhurbaşkanımız...Bizim oylarımızla seçilmiştir… Şu anda liderimizdir… Kendisini kısa sürede ziyaret edeceğim… Tabii ki yardımını isteyeceğiz… Engin tecrübeleri var. Zaman zaman hoşumuza gitmeyen beyanatlar verebilir ama bu memleketin ihtiyacıdır. Cumhurbaşkanımızı bizden ayrı görmüyoruz… Yeni dönemde ilişkilerimiz sürecek” dedi.

UBP Genel Sekreteri Necdet Numan, açıklamasını, “Bıkmadan usanmadan çalışacağız, çok çalışacağız. Bu işi başaracağız. Gelecek nesillere iyi bir ülke ve parti bırakmalıyız. Kimsesini kırmadan aldığımız görevi sonuna kadar götüreceğiz” sözleriyle tamamladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.