1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. NUTELLA İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA
NUTELLA İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA

NUTELLA İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA

Nutella ile ilgili flaş iddia

A+A-

İsviçreli gıda grubu Nestle, Nutella'nın üreticisi en büyük rakibi İtalyan Ferrero markasını satın almak için teklifte bulunduğu iddia edildi.

İtalyan La Repubblica Gazetesi'nde yer alan habere göre, Nestle, sürülebilir çikolata markası Nutella'nın üreticisi Ferrero'yu satın almak için teklif yaptı.

Kaynak belirtilmeyen haberde, 2012 yılında 8.3 milyar dolar ciro elde eden Nestle ile 7.8 milyar dolar cirolu Ferrero'nun satış görüşmelerini büyük bir gizlilk içerisinde yürüttükleri ifade edildi.

Nutella'nın yanı sıra Kinder, Ferrero Rocher gibi pek çok ürünü de yelpazesinde bulunduran Ferrero markası, Nestle'nin en büyük rakibi olarak biliniyor.

Her ne kadar şirket CEO'su Giovanni Ferrero, satış görüşmelerinin gerçekleştiği haberini yalanlasa da, pek çok İtalyan bankasının durumdan haberdar olduğu ve konunun gizli tutulması için açıklama yapmaktan kaçındıkları belirtildi.

İsmi açıklanmayan bazı kaynaklar, Ferrero'nın satış fikrine sıcak baktığı söylerken, bazılarıysa, ailenin kontrolü elinden bırakmaya niyeti olmadığını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.