1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O ALIŞVERİŞ GAYRİ RESMİ!
O ALIŞVERİŞ GAYRİ RESMİ!

O ALIŞVERİŞ GAYRİ RESMİ!

“TÜRKİYE YÜZER DUVAR ÇEKİYOR”

A+A-

Rum basını Türkiye’den KKTC’ye su temin projesinin artık son aşamasına girmekte olduğuna vurgu yaparak, Türk tarafının bunu siyasi avantajlar elde edebilmek için siyasi açıdan kullanmaya çalışacağı görüşünü ortaya koydu.
Fileleftheros gecikmelere ve aksiliklere rağmen su projesinin ilk aşamada 75 gün içerisinde, boruların yerleştirilmesiyle devreye sokulacağını belirterek, bunun siyasi açıdan nasıl kullanılabileceğini sorguladığı haberini “ ‘Gaza Karşılık Su’ Öngörüyorlar... Türkler, Akıllarında Hidrokarbonlar, ‘Asrın Projesine Hazırlanıyor” başlığıyla okurlarına aktardı.
Gazete bilgi sahibi kaynaklarına dayanarak, Türk tarafının doğal gaza karşılık su alış verişi olasılığını gayrı resmi olarak ortaya koyduğunu, bunun, çözümsüzlük halinde yürürlüğe konulacak bir fikir olduğunu savundu.
Projeye bakıldığında, Güney Kıbrıs’ın da su ihtiyacını karşılama maddesi de olanağı da bulunmadığını öne süren gazete “Bu bilinmekteyken Türk tarafı ‘Kıbrıslı Rumların da su sorununu çözebileceğini’ resmi olarak da tekrarlamakta tereddüt etmezken, ifade edilen aşırılıklar çerçevesinde, Erdoğan’ın da söylediği gibi ‘barış suyundan’ söz ediliyor” ifadelerine yer verdi.
Gazete devamla Türkiye Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça’nın, su temin projesinin hedefleri arasında, çözüm olması halinde, Güney Kıbrıs’ın da içme ve sulama suyu ihtiyacının karşılanmasının da bulunduğunu, ancak bu aşamada böyle bir şeyin planda olmadığını, Güney Kıbrıs’tan akademik çevrelerden gelen bazı öneriler bulunduğunu ancak resmi düzeyde hiçbir inisiyatif alınmadığı açıklamasını okurlarına aktardı.

TAK

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.