1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O BARAJDA SU TUTMA İŞLEMİ BAŞLIYOR
O BARAJDA SU TUTMA İŞLEMİ BAŞLIYOR

O BARAJDA SU TUTMA İŞLEMİ BAŞLIYOR

O BARAJDA SU TUTMA İŞLEMİ BAŞLIYOR

A+A-

“ALAKÖPRÜ BARAJINDA SU TUTMA İŞLEMİ BAŞLIYOR”

 Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek, Türkiye'den Su Temin Projesi kapsamında Türkiye'de bulunan Alaköprü Barajı’nda su tutma işlemine pazar günü başlanacağını açıkladı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Dinçyürek, Lütfi Oflaz başkanlığındaki KKTC Yörükler Derneği heyetini kabul etti.

Dinçyürek, kabulde yaptığı konuşmada, siyasete girmeden önce de derneğin üyelerini yakından tanıdığını, bugün de siyasetin içerisinde birisi olarak dernek ile birlikte olduklarını ve çalışmalarını yakından takip ettiklerini kaydetti.

Yörüklerin tarihsel olarak doğanın insanoğluna bahşettiği imkanlarla hayatını ve geçimini sağlayan insanlar olduğunu belirten Dinçyürek, doğaya ve çevreye karşı gösterdikleri hassasiyetten dolayı derneğe teşekkür etti.

AKSA'nın azot oksit tutulumu için taktığı filtre, santrallerde kullanılan yakıtlardaki kükürt oranının düşürülmesi ve Bakanlar Kurulu’ndan geçen Teknecik'e filtre takılması için çalışmaların başlatılması kararlarının önemli çalışmalar olduğunu kaydeden Dinçyürek, bu çalışmaların tümünün çevreye duydukları hassasiyetin bir göstergesi olduğunu belirtti.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

KIBTEK yetkililerinin Teknecik konusunda önce bir çalışma başlatacaklarını ve daha sonra da filtre sistemi için ihaleye çıkacakları bilgisini kendilerine verdiklerini ifade eden Dinçyürek, sürecin takipçisi olacaklarını ve bir an önce çalışmaların hayata geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

"SU PROJESİ SÜRATLE DEVAM EDİYOR"

Su projesi ile ilgili gelinen son durum hakkında da dernek üyelerine bilgi veren Dinçyürek, geçen hafta Türkiye'de mevkidaşı Bakan Veysel Eroğlu ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini, projenin büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti.

“İnsanımız şu anda yollarda boru döşemeleri ile ilgili çalışmaları görüyor ve projenin devam ettiğini hissediyor. Ama hissetmedikleri yanlar da var. Biz suyla ilgili yasal düzenlemeleri de büyük bir sürat ile tamamlıyoruz” diyen Dinçyürek, denizdeki zorlu hava şartlarına rağmen çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Dinçyürek, “İçilebilir nitelikte suyun 24 saat her evde akacağı bir ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Bu, insan yaşam kalitesini arttıracak. Yeraltı sularının zenginleşmesini  sağlayacak. Ayrıca kanalizasyon sistemini getirerek evlerden çıkan atık suların bir sistemde toplanıp arıtılarak tarımda kullanılmasını amaçlıyoruz. Arıtmadan gelen su ve Türkiye'den gelecek su birleşince sulama noktasında büyük oranda ihtiyacımız karşılanmış olacak. Ayrıca kanalizasyondan akan yer altına giden pis su da arıtılmış olacak” ifadesini kullandı.

Dinçyürek, projenin Anamur ayağında bulunan Alaköprü Barajı’nda pazar günü su tutma işlemine başlanacağını belirterek , projenin çeşitli aşamaları olduğunu ve barajda su toplanmasıyla bu aşamalardan birinin daha tamamlanmış olacağını kaydetti.

Dernek Başkanı Lütfi Oflaz da, Bakan Dinçyürek'in çalışmalarını takip ettiklerini, AKSA'ya filtre takılması ve Teknecik Elektrik Santraline filtre takılması için çalışmaların başlamasının yanı sıra santrallerde kullanılan yakıtlardaki kükürt oranının düşürülmesi kararının kendilerini memnun ettiğini ifade etti.

Oflaz, yörüklerin her zaman doğayla içiçe olan ve doğayı koruyan bir yapıları olduğunu anlatarak, çevreye duyarlılık adına yapılan bu çalışmaların en çok kendileri tarafından benimsenip desteklendiğini belirtti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.