1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O ÇALMIŞ!
O ÇALMIŞ!

O ÇALMIŞ!

Tutuklu yargılanacak!

A+A-

Mağusa’da girdikleri evden 2 adet dizüstü bilgisayar çaldıkları gerekçesiyle tutuklu bulunan 3 zanlıdan birinin olayla bağlantısı bulunmadı, diğer bir zanlı ise teminata bağlandı

Nadire BAHADİ

Mağusa’da İbrahim Cirit, Oğuzhan Melleç ve Cemil Çoruklu’nun birlikte kaldığı eve girerek toplam değerleri bin 500 TL olan 2 adet dizüstü bilgisayarı çaldıkları gerekçesiyle tutuklanan zanlı Utku Özdemir ve Omar Mohammad Ataya El Shaeir tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. Zanlı Shaeir hakkındaki “İkametgahtan sirkat” suçlaması ile ilgili soruşturmanın tamamlanmasının ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilirken, laptopların çalıntı olduğunu bildiği halde evde muhafaza eden zanlı Utku Özdemir teminata bağlanarak serbest bırakıldı. İlk nazarda olayla bağlantısı bulunduğu gerekçesi ile tutuklanan zanlı Zeynep Hazal Şenel ise hakkında yeterli delil bulunmaması nedeni ile mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

 

Bilgisayarları Shaeir çaldı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mehmet Keleş, zanlı Omar Mohammad Ataya El Shaeir’in 7 Ekim tarihinde Mağusa’da Ekener 1 apartmanında birlikte ikamet eden İbrahim Cirit, Oğuzhan Melleç ve Cemil Çoruklu’nun evine açık vaziyette bulunan balkon kapısından içeriye girerek Cirit’e ait Bin TL değerindeki dizüstü bilgisayar ile Melleç’e ait 500 TL değerindeki dizüstü bilgisayarı sirkat ettiğini anımsattı.

Çalıntı bilgisayarları sakladı

Yürütülen soruşturma kapsamında tespit edilen zanlının misafir olarak kaldığı evde yapılan aramada çalıntı laptopları bulunduğunu söyleyen Keleş, zanlı Utku Özdemir’in söz konusu bilgisayarların çalıntı olduğunu bildiği halde hırsızlık mal kabulu suçunu işleyerek bilgisayarların muhafazasını sağladığını söyledi. Polis memuru Keleş, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade ederken, zanlı Omar Mohammad Ataya El Shaeir’in ülkede yasal bir statüsü bulunmadığını söyleyerek cezaevine gönderilmesini talep etti. Keleş zanlı Utku Özdemir’in ise teminata bağlanmasını talep etti.

Tutuklu bekleyecekler

İddia Makamı adına mahkemede hazır bulunan Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak talep edilen tutukluluk süresini 3 gün ile sınırlandırdı. Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Utku Özdemir, Zeynep Hazal Şenel ve Omar Mohammad Ataya El Shaeir’in 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Yargılanmayı cezaevinde bekleyecek

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Omar Mohammad Ataya El Shaeir’in 45 günü geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine karar verdi. Zanlı Özdemir’in teminata bağlanmasını uygun gören Yargıç Hacımulla zanlının yurt dışına çıkışını yasaklayarak pasaport ve seyahat belgelerine el konulmasına karar verdi. Yargıç Hacımulla zanlının 2 bin nakdi teminat yatırmasına karar verirken, haftada 2 gün en yakın polis karakolunda ispatı vücutta bulunması yönünde talimat verdi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.