1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. O CİNAYETTE DEHŞET AYRINTI
O CİNAYETTE DEHŞET AYRINTI

O CİNAYETTE DEHŞET AYRINTI

Türkiye'nin konuştuğu cinayette dehşet ayrıntı...

A+A-

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde önceki yıl annesini öldüren ayrı yaşadığı eşinin annesine ve babasına silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Melek Karadayı tutuklandı.

Ergani ilçesinde önceki yıl annesini öldüren ayrı yaşadığı eşinin annesine ve babasına silahlı saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Melek Karadayı tutuklandı. Karadayı'nın ifadesi doğrultusunda babası Çuço Çalar da "azmettirmek" suçundan gözaltına alındı.

Adnan Menderes Mahallesi Şehri Nebi sitesindeki evlerinden çıkan kayınvalidesi Besra Karadayı (64) ve kayınpederi Ekrem Karadayı'ya (68) düzenlediği saldırı sonucu Besra Karadayı'nın hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan Melek Karadayı, emniyetteki sorgusunun ardından savcılığa sevkedildi.

Karadayı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemede verdiği ifadesinde 2 yıl önce yaşanan olayın ardından eşi Mehmet Karadayı'dan boşandığını daha sonra babası Çuço Çalar'ın sürekli kendisinden intikam almasını istediğini ileri sürdü.

Babası Çalar'ın kayınvalidesi ve kayınpederini öldürmesi yönünde baskı yaptığını iddia eden Karadayı'nın ifadesinde şunlar kaydedildi:

"Babam, kayınvalidem ve kayınpederimi öldürmem gerektiğini, aksi taktirde 3 çocuğumu kendisinin öldüreceği yönünde baskı yapıyordu. Babam dün akşam bir tabancayla Yeniköy köyünde bana atış talimi yaptırdı. Silahı nasıl kullanacağımı gösterdi. Babam görüş günü olduğu için kayınvalidem ve kayınpederemin oğulları Mehmet'i ziyaret edebileceğini, onların evden dışarı çıkacağı sırada silahla öldürmem konusunda baskı yaparak tehdit etti. Kayınvalidem, kayınpederim ve kaynım Cengiz de sürekli beni arayarak eski eşim Mehmet'e yönelik şikayetimden vazgeçmemi istiyordu. Bunun üzerine kaynım Cengiz'i arayarak ifademi değiştirebileceğimi söyledim. Daha sonra Cengiz beni arayarak kayınvalidem ve kayınpederimin görüşe gideceğini onlarla gidebileceğimi söyledi. Babam beni evlerinin önüne bıraktı. Kendileri ile bir süre konuştuktan sonra onları itekledim ve babamın bana söylediği, 'Yapacaksın, yoksa senin çocuklarını öldüreceğim' tehditleri aklıma geldi. Kendimi kaybettim. Çantamdan çıkardığım silahla ateş ettim. Mermiyi babam silahın ağzına vermişti. Babam bana içinde 7 kurşun olduğunu söylemişti. Tüm şarjörü boşalttım. Pişmanım."

Karadayı, ifadesinin ardından "kasten adam öldürmek" suçundan tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevine gönderildi. Bu arada Karadayı'nın beyanları üzerine babası Çuço Çalar da "azmettirmek" suçundan gözaltına alındı.

Olay 26 Kasım 2012'de Ergani ilçesine bağlı Yeniköy'de yaşayan Mehmet Karadayı evi terk eden eşi Melek Karadayı'yı ikna etmek için gittiği kayınpederi Çuço Çalar'ın evinde gerçekleştirdiği silahlı saldırıda kayınvalidesi Edibe Çalar'ı (65) öldürmüş, kayınpederi Çuço Çalar ve kardeşi Hüseyin Çalar'ı da yaralamıştı. Olaydan sonra yakalanan Mehmet Karadayı tutuklanmıştı. Dün meydana gelen silahlı saldırının ardından Melek Karadayı gözaltına alınmış, 3 çocuğu da Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce kurum bakımına alınmıştı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.