1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. O DERDİN TEK ŞİFASI LİMON NANESİ
O DERDİN TEK ŞİFASI LİMON NANESİ

O DERDİN TEK ŞİFASI LİMON NANESİ

Bu bitkinin yüzyıllarca insanlar tarafından...

A+A-

Limon nanesi, oğul otu, kovan otu olarak bilinen “melissa officinalis” bitkisinin başta bunamaya yönelik olmak üzere fonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik araştırmaların, bitkinin alzheimer hastalığına karşı olumlu sonuçlar verdiğini gösterdiği bildirildi.

Alzheimer hastalığı ile ilişkilendirilen başlıca semptomların arasında idrak kabiliyeti bozukluğu ve hafıza kaybı yer almaktadır. Dil bozuklukları, depresyon, davranışsal problemler, ruh hali dengesizlikleri ve psikoz da alzheimer hastalığının ileri evreleri ile ilişkilendirilen durumlardandır."

Son yıllarda yapılan araştırmalarda melissa officinalis bitkisinin endişe giderici ve sakinleştirici özelliğinin öne çıktığını anlatan Demir, "Araştırmalar sonucu elde edilen bulgular ile oğul otunun alzheimer hastalığının tedavisinde ve epilepside rol oynadığı söylenebilir. Son yıllarda Melissa officinalis kullanılarak yapılan nörolojik çalışmalar, bu bitkilerin asetilkolinesteraz aktivitesini inhibe ederek alzheimer ve epilepsi gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini ortaya koymuştur" diye konuştu.

Bu bitkinin yüzyıllarca insanlar tarafından kavrama fonksiyonlarını geliştirme, cesaret ve hafıza için kullanıldığını dile getiren Prof. Dr. Demir, limon nanesinin, flavonoidlerce ve uçucu yağlarca zengin bir bitki olduğu için mide ve bağırsak rahatsızlıklarında, kalp damar hastalıkları ve yüksek tansiyona karşı iyi geldiğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.