1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O dizi gerçek oldu!
O dizi gerçek oldu!

O dizi gerçek oldu!

O dizi gerçek oldu!

A+A-

‘Breaking Bad’ dizisindeki sentetik hap üreten kimya öğretmeni Heisenberg karakterinin benzeri Kanada’da yakalandı. Heisenberg gibi laboratuvar kurup uyuşturucu imal eden Daniel Cozak yakalandı.

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran ‘Breaking Bad’ dizisi Kanada’da gerçek oldu. Montreal kentinde yaşayan kimya öğretmeni Daniel Cozak (66) gizli bir laboratuvarda uyuşturucu ve sentetik hap ürettiği gerekçesiyle tutuklandı. Bir yılı aşkın süredir Cozak’ın peşinde olan Montreal Polis Departmanı, laboratuvarda günde 1.5 milyon tablet sentetik hap üretildiğini ortaya çıkardı. Laval Üniversitesi’nde kimya profesörü olan Cozak, eşi ve iki oğluyla birlikte suçlu bulundu. Olay, yayınlandığı dönemde izlenme rekorları kıran ‘Breaking Bad’ dizisini hatırlattı. Söz konusu dizide bir kimya öğretmeni olan Walter White’ın (Bryan Cranston) akciğer kanserine yakalanınca ölümünden sonra ailesine para bırakmak için uyuşturucu işine bulaşması anlatılıyordu. Dizide bir adı da Heisenberg olan Walter White’ın, gizli bir laboratuvar kurup, eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile sentetik hap üretmesi ve bununla birlikte yaşananlar anlatılıyordu. 5 sezon devam eden ve sonra final yapan dizide White ve Pinkman, kurbanların cesedinden kurtulmak ve polise iz bırakmamak için kimya bilgilerini kullanıyorlardı.
--1738167.jpeg
Heisenberg fırtınası!
 
Büyük ilgi gören dizideki Walter White karakterinin adı uyuşturucu mafyasında Heisenberg kod adıyla geçiyordu. Heisenberg, eski öğrencisi Jesse Pinkman ile kurduğu gizli laboratuvarda sentetik hap üretiyordu.
 
‘Dizideki gibi ortadan kaldırmak istediler!’
 
Breaking Bad dizisindeki bir sahne ise Fransa’nın Toulouse kentinde gerçek oldu. Üçü de bir lisede yüksek matematik öğrencisi olan ve okulun en başarılı öğrencileri arasında gösterilen Taha ve Zekeriya adlı Kuzey Afrika asıllı gençlerle Vietnam asıllı genç, uyuşturucu sattıkları Eva Bourseau adlı 24 yaşındaki sanat tarihi öğrencisi kadının kendilerine olan 5 bin euroluk borcunu ödemesi için 26 Temmuz akşamı kadının evine gitti. Üç öğrenci kadının parayı veremeyeceğini söylemesi üzerine ellerinde muşta ve levyelerle kadını vahşice döverek öldürdüler. 
--1738166.jpeg
Cani ruhlu üç öğrenci öldürdükleri kadının cesedini Breaking Bad dizisindeki gibi asit dolu bir konteynere atıp eriterek yok etmek istediler. Katiller hemen her gün eve gelerek cesetten yayılan kokuları bastırmak için daireye bolca oda spreyi sıktılar. Olay kızından haber alamayan anne Eva Bourseau’nun annesinin daireye gelmesiyle ortaya çıktı. Üç genç vahşice cinayet işlemek ve cesedi sıra dışı bir yöntemle yok etmekten ömür boyu hapis talebiyle yargıç karşısına çıkacak.
--1738165.jpeg
Dizideki sahnede, ana karakter Walter White’ın öğrencisi Jesse Pinkman yok etmek istediği bir cesedi içine asit doldurduğu bir küvete atıyordu. Ancak asit küveti de eritiyor ve banyo çöküyordu.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.