1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. O DOĞDU HERKES ŞOK OLDU
O DOĞDU HERKES ŞOK OLDU

O DOĞDU HERKES ŞOK OLDU

O DOĞDU HERKES ŞOK OLDU

A+A-
Adıyaman'ın Besni İlçesi'nde, çift başlı olarak dünyaya gelen oğlak görenleri şaşırtıyor. İlk etapta korkan sahipleri ise herkesin ilgi odağı olan çift başlı oğlağı iki biberon ile besliyor.
 
 
Besni'nin Yayıklı Köyü'nde çiftçilik yapan İdris Aslanhan'ın sahibi olduğu keçi 10 gün önce doğum yaptı ve çift başlı oğlak doğurdu.Tek bedende çift başlı olarak dünyaya gelen oğlak, sahibi olan Aslanhan ailesinin fertlerini şaşırttı. Aslanhan ailesinin fertleri ilk etapta endişelendikleri ancak daha sonra neşe kaynağı olan oğlağı, iki biberon ile beslemeye başladı.
,irjlb--iteetlhyqk3zbda.jpg
 
Görenleri şaşırtan oğlağı Besni Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Kösekul ile veteriner Abdullah Durmuş köye giderek kontrol etti.Veteriner Abdullah Durmuş, bu tür doğumun ender görüldüğünü belirterek, "Tek beyinli oğlak; çift başlı, dört gözü, iki kulağı ve iki ağzı bulunuyor.Bu tür vakalara doğumsal anamoli diyoruz. Doğumdan sonra hayvanlarda gözlenen yapı ve fonksiyon bozukluğudur.Bunun nedenleri olarak genetik çevresel etkiler, yetersiz ve hatalı beslenme gebelik döneminde bazı ilaçlar ve fonksiyonlardan meydana gelmektedir.
,o_v9851ax0-hzipw6pcabq.jpg
 
Boyun çift başı taşıyamadığı için dengeyi sağlayamıyor ama yaşama şansını yüksek görüyoruz" dedi.Biberonlarla beslenen oğlağın sahibi İdris Aslanhan'ın eşi Gülfer Aslanhan ise, "Bu bize Allah'ın bir nimetidir.Evimizin ve çocuklarımızın neşe kaynağı oldu. Çocuğum gibi biberonla besliyorum ve bebek gibi bakıyorum. Yaşaması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu.
,rogw5ekbzkaldi12lgtmjq.jpg
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.