1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. O FİRMADAN UÇAK BİLETİ ALMAYIN... DEV ŞİRKET ALELACELE KAPANIYOR!
O FİRMADAN UÇAK BİLETİ ALMAYIN... DEV ŞİRKET ALELACELE KAPANIYOR!

O FİRMADAN UÇAK BİLETİ ALMAYIN... DEV ŞİRKET ALELACELE KAPANIYOR!

O firmadan uçak bileti almayın... Dev şirket alelacele kapanıyor!

A+A-

Monarch Airlines, iflas ettiğini açıkladı. Şirketin batması, 900 bin kadar yolcuyu etkileyecek.

ngiliz havayolu şirketi Monarch Airlines, İspanya ve Portekiz’deki tatil destinasyonlarına yaptığı seferlerde karşılaştığı rekabete dayanamayarak iflas ettiğini açıkladı.

Monarch CEO’su Andrew Swaffield çalışanlara gönderdiği yazılı mesajda, “Binlerce kişinin bizim yüzümüzden tatillerinin iptal olacağı, evlerine dönüşlerinin gecikeceği ve çok büyük sıkıntılara katlanacakları için çok üzgünüm. Her şeyin böyle sona ermesinden dolayı çok üzgünüm” dedi.

İflas eden en büyük İngiliz havayolu olan Monarch’ın batması, 900,000 kadar yolcuyu etkileyecek. İngiltere, barış zamanında yapmak zorunda kaldığı en büyük ülkeye geri dönüş operasyonunu hazırlamak zorunda.

Londra’nın kuzeyindeki Luton havaalanından uçan Monarch, ileriye dönük 750,000 rezervasyonu da iptal etti.

Güvenlik gerekçeleriyle Tunus, Türkiye ve Mısır’a giden yolcu sayısının azalması ve İspanya ile Portekiz’e yönelik kapasitenin artması sonucu Monarch’ın finansal durumu geçen yıl bozulmuştu.

Sterlinin değer kaybı da şirketin sorunlarını ağırlaştırdı.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Chris Graying Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, “Monarch aslında Akdeniz’deki fiyat savaşlarının kurbanı oldu” dedi.

İngiliz hükümeti, Sivil Havacılık Kurumu’ndan (CAA) ülke dışında kalan 110,000 Monarch yolcusunu ülkeye getirmek için 30’dan fazla çarter uçağı kiralamasını istedi.

Haberin orijinali için tıklayınız: ÖNEMLİ: Bu haber, linkleri yukarıda belirtilen haber ya da haberlerden derlenmiştir. Tam çevrilmiş metin olmayabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.