1. HABERLER

  2. SPOR

  3. O FUTBOLCUNUN YANKILARI SÜRÜYOR...
O FUTBOLCUNUN YANKILARI SÜRÜYOR...

O FUTBOLCUNUN YANKILARI SÜRÜYOR...

O FUTBOLCUNUN YANKILARI SÜRÜYOR...

A+A-

Değirmenlik Spor Kulübü (DSK) Başkanı Emir Ali Öztüccar, Güney Kıbrıs’tan transfer ettiği Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’ya, fanatiklerden gelen baskılardan dolayı 1 hafta izin verdiklerine işaret ederek, devlet ve hükümet yetkililerinden bu konuda çalışma yapmasını istedi.

Değirmenlik Spor Kulübü, Güney Kıbrıs’tan transfer ettiği Rum futbolcu Dimitris Vasiliou ile ilgili basın toplantısı düzenledi. DSK’deki basın toplantısına, DSK Başkanı Emir Ali Öztüccar ile kulüp yönetim kurulu üyeleri katıldı. Öztüccar, toplantıda, kulübün Güney Kıbrıs’tan gerçekleştirdiği Rum futbolcu transferi ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

ÖZTÜCCAR

Emir Ali Öztüccar, kulübün, Güney Kıbrıs’tan yaptığı Rum futbolcu transferinin ardından yaşanan olumsuzlukların Kıbrıs, Türkiye ve dünya basınında yer aldığını vurguladı.

Öztüccar, transferin, KTFF ile KOP’un Zürih’te imzaladığı ortak metinden hareketle, Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı futbolcuların Kıbrıs Türk liginde oynayabilmesi yönünde adım atılması üzerine gerçekleştiğine işaret etti.

Yaşanan gelişmelerin, atılan adımların havada kalabileceğini gösterdiğini kaydeden Öztüccar, transfer olayı gerçekleştikten sonra Rum futbolcu Dimitris Vasiliou’ya Güney Kıbrıs’taki fanatiklerden büyük baskı geldiğini söyledi.

Vasiliou’nun Güney Kıbrıs’ta çalıştırdığı Aradibou Omonia 15 Yaşaltı Takımı’ndaki antrenörlük görevine son verildiği belirten Öztüccar, yaşanan gelişmeler ışığında kulübün, futbolcuları Vasliou’ya 1 hafta izin verme durumunda kaldığını kaydetti.

“ENDİŞE DUYUYOR”

Gelişmelerden Vasiliou’nun endişe duyduğunu dile getiren Öztüccar, Güney Kıbrıs Elektirk Kurumu’nda çalışan futbolcularının işten durdurulma kaygısı yaşadığını aktardı.

Kulüp olarak yaşan gelişmelere kayıtsız kalamayacaklarını ifade eden Öztüccar, bunun üzerine ilk olarak futbolcuyla temas ederek, konuyla ilgili görüşlerini aldıklarını söyledi. Öztüccar, futbolcunun da üzerinde baskıdan kurtulabilmesi için KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile KOP Başkanı Costakis Koutsokoumnis’in Zürih’te vardıkları anlaşmayla ilgili açıklama yapmaları yönünde kendilerinden talepte bulunduğunu belirtti.

Öztüccar, bunun üzerine, KTFF Başkanı Sertoğlu’nun harekete geçerek, KOP Başkanı Koutsokoumnis ile görüşmeye çalıştığını ancak görüşmenin, Koutsokoumnis’in yurtdışında olması nedeniyle gerçekleşmediğini kaydetti.

Gerekli görüşmelerde bulunarak, durumu çözmeye çalışacaklarını ifade eden Öztüccar, “Önemli olan, Dimitris gibi Güney Kıbrıs’taki diğer futbolcuların da Kuzey Kıbrıs’ta futbol oynamalarını sağlamaktır” dedi.

Öztüccar, bunun için devlet yöneticileriyle ilgili bakanlığın, bu konuda çalışma yapması, KTFF’ye katkı koyması ve transfer tarihini uzatmaları gerektiğini söyledi.

Yaşanan gelişmelerden FİFA Başkan adayı Jarome Champatne’nin de an ve an bilgisi bulunduğunu belirten Öztüccar, yaşanan olumsuz gelişmelerle ilgili KOP Başkanı Koutsokoumnis’in açıklama yaparak Zürih’te attığı imzanın arkasında durması gerektiğine vurgu yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.