1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O GREVE DESTEK
O GREVE DESTEK

O GREVE DESTEK

O GREVE DESTEK

A+A-

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) Başkan Vekili Hasan Felek, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nın (KTAMS) 16 Şubat Pazartesi günkü grevine destek belirtti.

Hükümeti “sermayedarlara milyarlarca lira vergi bağışlamakla” suçlayan Felek, Kıbrıs Türk emekçisinin sesine kulak verilmesini istedi.

Felek konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü”nü eleştirerek, bu protokolün Kıbrıslı Türkleri yok oluşa sürüklediğini öne sürdü.

DEV-İŞ Başkan Vekili Hasan Felek, “Ekonomik paket denilen bu tedbirler, iş güvencesinin ortadan kaldırılması, maaşların ve ücretlerin azaltılması, çalışma saatlerinin uzatılması, Hayat Pahalılığı ödeneğinin sulandırılması, Asgari Ücret’i sefalet düzeyine indirilmesi, Taşeron işçiliğin yaygınlaştırılması ve kamu mallarının özelleştirilmesidir” iddiasında da bulundu.

Felek yazılı açıklamasında, “KTAMS’ın 16 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirecekleri grevi desteklediğimizi belirtir, mücadeleci KTAMS üyelerini selamlar, DEV-İŞ olarak dayanışmamızı belirtiriz” ifadesine de yer verdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.