1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O GÜN UNUTULMAZ...
O GÜN UNUTULMAZ...

O GÜN UNUTULMAZ...

O GÜN UNUTULMAZ...

A+A-

ULUSAL HALK HAREKETİ İLE TEKNİK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ MESAJ YAYINLADI

 Ulusal Halk Hareketi ile Teknik Öğretmenler Derneği, KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü dolayısıyla ayrı ayrı mesaj yayınladı ve halkın bayramını kutladı.

Ulusal Halk Hareketi’nden yayınlanan mesajda, ulusların tarihinde unutulamayacak tarihi ve müstesna günler olduğuna işaret edilerek, Türk Ulusu’nun kopmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk halkının da KKTC’yi ilan ettiği 15 Kasım 1983 gününün unutulamaz, tarihi ve müstesna bir gün gün olduğunu vurguladı.

Ulusal Halk Hareketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 31. kuruluş yıldönümünü, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı anarak kutladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Genç Devletimizi sonsuza dek yaşatmak ve vermekte olduğumuz Varoluş ve Özgürlük Mücadelemizde, Türk Silahlı Kuvvetleri dahil her şeyi ile yanımızda olan Anavatanımız Türkiye’ye şükranlarımızı içtenlikle duyurmak unutulmaz görevlerimiz arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle genç Devletimizin 31. Kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, bu tarihi ve müstesna günde başta büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere  Kurucu Cumhurbaşkanımız ve Liderimiz Müteveffa Rauf Raif Denktaş’ı ve tüm şehitlerimizi saygıyla anarken, vasiyetleri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini sonsuza dek yaşatmak ve tüm dünyada tanıtmak andımızı yineliyoruz.”

TEKNİK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

Teknik Öğretmenler Derneği de mesajında, Türk milletinin özgürlük ve demokratik anlayışı sayesinde 15 Kasım 1983 yılında cesur bir karar alarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni kurduğunu belirterek, cumhuriyetin 31. yılının kutlandığı bu günlerde Rum devletinin oyunlar ile adayı savaşsız, kandırmaca düzeni ile zaman içerisinde Kıbrıslı Türklerin elinden alma planlarını “anlaşma” başlığı altında yaptığını kaydetti.

Dernek mesajında şu görüşlerini belirtti:

“Bu toprakları kanıyla sulayarak canını kurtaran Kıbrıs Türkü, Türkiye ile beraber hareket edecek ve asla bu oyunlara inanmayarak, geleceksiz bir anlaşamaya imza koymayacaktır.

Bizler kurduğumuz Cumhuriyetin ne kadar önemli olduğunu bilen ve süreci yeni nesillerimize doğru aktarmasını kendimize görev edinen öğretmenler olarak, kendi ayaklarımızla durmanın yollarını Türkiye ile beraber arayacak olan ve bu ülkeyi vatan yapmanın devamını sağlayacak olan öğretmenleriz.”

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.