1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “...O GÜNE KADAR SONUÇ ALAMAZSAK, İŞ UZAR”
“...O GÜNE KADAR  SONUÇ ALAMAZSAK, İŞ UZAR”

“...O GÜNE KADAR SONUÇ ALAMAZSAK, İŞ UZAR”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan önemli açıklamalar;

A+A-

 

AKINCI: “GÜNEY KIBRIS’TA MAYIS’TA SEÇİM VAR. O GÜNE KADAR  SONUÇ ALAMAZSAK, İŞ UZAR”

“CEP TELEFONLARININ İKİ TARAFTA DA KULLANILABİLMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR SON AŞAMAYA GELDİ”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Güney Kıbrıs’ta seçim yapılacak Mayıs’a kadar sonuç alınamazsa,  müzakerelerin uzayabileceğini söyledi.

Akıncı ayrıca cep telefonlarının iki tarafta da kullanılabilmesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bugün, Lefkoşa Merit Otel’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanlığı’ndaki 100 gününü değerlendirdi.

İlk 100 günün dolu dolu geçtiğini ve yıllardır yapılamayanların bu 100 güne sığdırıldığını kaydeden Akıncı, “Ben kendime not verecek değilim. Bunun notunu halk verecek” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı, yapılacak daha çok iş bulunduğuna işaret etti.

Cep telefonlarının iki tarafta da kullanılabilmesiyle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini söyleyen Akıncı, “Bu günlük hayata ve yaşama dokunacak en önemli adımdır. Dünyayı gezersiniz cep telefonu özgürlüğünüz var ama Güney’de dünya ile bağınız kesilir, bu kabul edilemez.. Yakında çözüme ulaşacak” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, ortak ürün hellimin hem "hellim", hem de "halloumi" ismiyle tescil ediliyor olmasının önemine işaret ederek, “Bu çalışmalar 6 aya kadar tamamlanacak, bundan böyle (Kıbrıs dışında) hiçbir yerde hellim üretilemeyecek” dedi.

Akıncı, “Biz de artık kendi sağlığımız için hellimde kaliteyi yakalamalıyız hükümete ve tüm sektörlere bu konuda görev düşer” şeklinde devam etti.

Kıbrıs sorununun çözümü için müzakereler devam ederken hayatın durmadığını kaydeden Akıncı, Kasım 2012’den beri boş bulunan Ombudsman mevkiine atama yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, YÖDAK yönetimine ilişkin tartışmalardan duyduğu rahatsızlığı da dile getirerek, bir diğer tartışma konusu olan Kamu Hizmeti Komisyonu’nun bağımsız, tarafsız ve çoğulcu olmasını istediğini kaydetti. Bu yönde adım attığını ve yasa önerisi hazırladığını söyleyen Akıncı, bu yasal düzenleme tamamlanırsa hükümetin de, kendisinin de rahatlayacağını belirtti.

Üçlü kararnameler konusuna da değinen Akıncı, “Şimdi yine 3’lü kararnameler geliyor. İmzalasam vay, imzalamasam vay... Hükümete çağrım, bu yasa tasarısını tamamlaması ve 3lü kararnameyle  müşavir sorununun aşılmasıdır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.