1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. O HASTALIĞIN ÇARESİ KARA LAHANA
O HASTALIĞIN ÇARESİ KARA LAHANA

O HASTALIĞIN ÇARESİ KARA LAHANA

Turpgiller ailesinden olan kara lahananın mucizevi faydası

A+A-

Astımlılara kara lahana
Turpgiller ailesinden olan kara lahana idrar söktürür. Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. Kabızlığa iyi gelir. Vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astımda faydalıdır. Guatr olanlar yememelidir.

İçerdiği fosfor ve kalsiyum nedeniyle zihni yorgunluğu giden ceviz, kemik ve dişleri güçlendirir. Damar sertliğini önler. Enerji sağlar. Şeker hastaları için hayati önemi olan insülini artırır. Verem mikrobuna karşı korur. Ciğere, mideye kuvvet verir.

Fasulyenin faydaları...
Taze fasulye, bedeni ve zihni yorgunlukları giderir. Pankreas bezinin gereği gibi çalışmasına yardımcı olur. Şeker hastalığını önler ve kandaki şeker miktarını düşürür. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur. Karaciğer yetersizliğini tedavi eder. Kalbi ve böbrekleri kuvvetlendirir.

Kestane ateş düşürür
Kabuklarının suda kaynatılması ile hazırlanan ilaç; ateş düşürür ve sinirleri yatıştırır. Meyvesi, kasları güçlendirir. Kan dolaşımını düzenler. Yorgunluğu giderir. Varis ve basur memelerinin meydana gelmesini önler. Damar sertliği ve yüksek tansiyondan şikayet edenlerle, şeker hastaları yememelidir.

Bayılana soğan
İdrar söktüren ve damar sertliğine faydalı olan soğan, zayıflatıyor da... Prostat bezinin sağlıklı çalışmasını sağlayan soğan iktidarsızlıkta da faydalı. Böbrek ağrısını dindirir. Baygınlığı geçirir. Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır. Öksürük söktürür, bronşları temizler.

Kırmızı mucize...
Acı kırmızıbiber, bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kırmızı biber mide suyu ve tükürük oluşumunu artırır, sindirimi kolaylaştırır, romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir, kolera ve kanser tedavisinde kullanılır. Kanser riskini azaltır.

Karaciğer dostu şalgam
Vitamin ve mineral zengini şalgam, iştah açar. Sindirimi kolaylaştırır. Mide ve karaciğere faydalıdır. Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir. Afrodizyak özelliği vardır. Kalp, damar ve göz sağlığı için tüketmek gerekir. Kansızlık için ideal olup, kalsiyum demir, bakır ve iyot içerir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum