1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. O HASTALIĞIN ÇARESİ PANCAR
O HASTALIĞIN ÇARESİ PANCAR

O HASTALIĞIN ÇARESİ PANCAR

Pek sevilmeyen pancarın o özellği yeni ortaya çıktı

A+A-

Pancar
Bu saçak kökleri olan kırmızı sebzeler diğer birçok sebzeye göre daha fazla oranda doğal şeker içermektedir. Aynı zamanda pütürlü dış yüzeylerinin ardında büyük lezzet deposudur.

Neden sağlıklı?
Pancarları bir anlamda kırmızı ıspanak olarak da düşünebilrsiniz. Nasıl ki ıspanak Temel Reis'in güç kaynağı ise, pancar da böyle bir kaynağa sahiptir. Ayrıca yoğun betain ve folik asit içermektedir. Bu iki madde vücuttaki kan basıncını düşürmek için ortak çalışırlar. Kalp sağlığınızın korunmasında önemli rol oynar. Pancar, içerdiği renk pigmentleriyle de vücudunuzun kanserle savaşmasında etkilidir.

Nasıl yemeli?
Taze ve çiğ şekilde tüketmek en sağlıklısıdır. Isıya maruz kaldığında içerdiği antioksidan özelliğini yitirir. Salata olarak tüketmek makbuldür. İşte size kısa bir tarif! Bir pancarı rendeleyin ve üzerine 1 kaşık zeytinyağı dökün. İsteğe bağlı olarak yarım limon da sıkabilirsiniz. Pancarın yaprakları da vitamin ve mineraller yönünden oldukça zengindir. Yaprakları tüketmek kökünden daha kolay. Yaprakları kökünden koparın. Güzelce yıkadıktan sonra ezilmiş birkaç diş sarmısak ile birlikte bir tava içinde ve biraz zeytinyağı ile kavurun. 10 dakika orta ateşte kavurduktan sonra biraz limon sıkabilirsiniz veya parmesan peyniri ile birlikte yiyebilirsiniz.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.