1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. O HASTANE İÇİN 9 MADDELİK DEKLARASYON!
O HASTANE İÇİN 9 MADDELİK DEKLARASYON!

O HASTANE İÇİN 9 MADDELİK DEKLARASYON!

O HASTANE İÇİN 9 MADDELİK DEKLARASYON!

A+A-

“CENGİZ TOPEL OLMAZSA OLMAZLARIMIZDANDIR”

Güzelyurt’a yeni hastane yapılması için arazi tahsis edilmesi üzerine Lefke ve yöresi halkı ve sivil toplum örgütleri deklarasyon yayınladı.

Deklarasyonda,  Cenzgiz Topel Devlet Hastanesi’nin bölgenin olmazsa olmazlarından olduğu vurgulandı.

9 Maddeden oluşan deklarasyon şu şekilde;

“1-Yaklaşık 85 yıldan beridir bölge insanına hizmet vermekte olan Cengiz Topel Hastahanesi bölgemizin olmazsa olmazlarından biridir.

2- Cengiz Topel Hastanesi kurulurken tesadüfen bugünkü yerine kurulmamış, bölgemizde hastane inşa edilebilecek en iyi yer seçilmiştir. Denize sıfır, yeşili bol, geniş genişleme alanına sahip, nem ve rutubetten uzak bir yer aranmış ve bulunmuştur.

3- Daha kuruluş aşamasında, Poli’den, Serhatköy’e ve Trodos dağı zirvesinden Akdeniz sahillerine kadar uzanan bir coğrafyaya hizmet vermesi düşünülerek yer seçilmiştir.

4- Güzelyurt – Lefke bölünmüş yolu inşaatının önümüzdeki aylarda tamamlanacak olduğu düşünüldüğünde, çok yakın gelecekte gerek Güzelyurt ve gerekse Lefke merkezden Cengiz Topel Hastanesi’ne ulaşmak hem kolaylaşacak ve hem de süratlenecektir.

5- Şimdiye kadar Cengiz Topel Hastanesi’nin yerinden veya ulaşım zorluğundan kaynaklanmış herhangi bir istenmeyen olaydan söz etmek mümkün değildir.

6- Bizler Lefke ve yöresi halkı yapılacak yeni hastanenin Cengiz Topel Hastanesi’nin bugünkü yeri dışındaki bir yere yapılmasına kesinlikle karşıyız ve bunun gerçekleşmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz.

7- Cengiz Topel Hastanesi doktor kadrosunda kayıtlı olan ve başka hastane ve sağlık merkezlerine görevlendirilen doktorların derhal kendi hizmet kadrolarını olduğu Cengiz Topel Hastanesi’nde göreve başlamalıdırlar.

8- Bu aşamada yapılması gereken hastanemizin yeni bina yatırımlarıyla fiziki altyapı eksikliklerinin tamamlanıp, eksik uzman doktor ve diğer personelin en kısa sürede atanıp hastane kadrosunanda bulunan 25 doktor kadrosunun derhal doldurulması ve II. sınıf hekimlik hizmetini tam anlamıyla veren bir hastaneye dönüştürülmesidir ve bunu ısrarla talep ediyoruz.

9- 40 yıldan bu yana hep kaybetmiş olan Lefke’nin 6’ncı ilçe olma hakkı doğmuş ve ilçe olma kararı alınmıştır. Lefke 6’ncı ilçe oluncaya kadar çalışmalarımızı ve mücadelemizi sürdüreceğiz”

Deklarasyonda bu konuda alınan Bakanlar Kurulu kararı iptal edilmeyip kararda ısrarcı olunması halinde tepkinin büyük olacağı kaydedilirken, deklarasyon metninin, 2 Ekim tarihinde Lefke Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde toplantıya katılan halkın ve metne imza koyan svil toplum örgütü temsilcilerinin oy birliği ile kabul edildiği bildirildi.

Deklarasyona imza koyan sivil toplum örgütleri; “Denizli Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Lefke Turizm Derneği, Güzelyurt-Lefke Narenciye Üreticileri Birliği, Lefke Kadınlar Konseyi, Lefke Toplum Merkezi, Yeşilırmak-Yedidalga Üreticiler Birliği, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği, Lefke Vakfı ve Lefke ve Bölgesi Üreticiler Birliği.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.