1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “O KADAR KAZAYA RAĞMEN KİMSE GÖRMÜYOR MU?”
“O KADAR KAZAYA RAĞMEN KİMSE GÖRMÜYOR MU?”

“O KADAR KAZAYA RAĞMEN KİMSE GÖRMÜYOR MU?”

"Gelen ambulans aracının hasta bakıcısı üzerime değme üniformam kan olur sabaha kadar nöbetteyim değişine şahit oluyorsam düşünün bu memleketin halini."

A+A-

Mustafa ÖZYAĞCI

Girne Dağ yolunda geçtiğimiz perşembe günü öğleden sonra meydana gelen kazada yaralan 54 yaşındaki Çetin Alkan,  Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Dairesi’ne kazalar karşısındaki duyarsızlıklarından dolayı isyanını sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dile getirdi.

Kazada hurdaya dönen araçta yaralı olarak kurtulan Çetin Alkan, Kıbrıs gazetesine yaptığı açıklamada uzun yıllardır bir türlü çözülemeyen yol sorunuyla ilgili hükümetin ilgisiz davrandığını iddia etti. Alkan, köstebek yuvasına dönen ve hiçbir uyarı levhasının tam olmadığı yolun her yerinde çakıl bulunduğu belirterek, “bu yollar ne zaman düzelecek? Bu bakanlar ne iş yapıyor? Olay yerine gelen sağlıkçıya elimi uzattım çıkmak için ancak bana ‘ağabey sabaha kadar nöbetçiyim üzerime kan bulaşmasın’ diyerek elimi bile tutmadı. Bu nasıl bir anlayış anlamıyorum” diye sitemde bulundu.

“Bu yollar ne zaman düzelecek?”

Kazada şans eseri kurtulduğunu belirten Alkan, kazanın yoldaki çakıl ve ağır yük araçlarından dökülen betondan dolayı meydana geldiğini söyledi. Kaza sonrası aracından yaralı olarak kurtulan ve göğsünde çatlak oluşan Alkan, “yukarıdan aşağıya gelene kadar yolun birçok yeri asfalt yığınlarıyla dolu. Soğuktan ve sıcaktan yolda ufalan çakıllardan dolayı arabam sarsıldı. Zaten hızım 70-75 civarındaydı. Kaza, tamamen yol hatasından oldu. Yolun kenarındaki bariyerler ise hepten berbat. Emaneten yerleştirilmiş,  dokunmayla birlikte, dereye uçtum. Yazıklar olsun devlete vergimizi veriyoruz, bunu hak etmiyoruz.  Bu yollar ne zaman düzelecek?” diye sordu.

Sosyal medyada sitem dolu sözlerle yüklendi!

Alkan, yaşanan kaza sonrasında sosyal medya hesabında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Dairesi ve ambulansla gelen sağlık ekibine şu sözlerle yüklendi:

“Teşekkür ederim Sayın Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’e, yıllarca karayollarında müdürlük yapan müdürlere. Dağ yolunda 28/9 2017 yapmış olduğum kazada bir seneden beridir her gün kavgası olan bu yolun yol olmaktan çıkmış, tarla yolu bile daha düzgün olduğu bir yolda yapmış olduğum bu kazada şans eseri yaşamaktayım. Bu yolda büyük tonajlı kamyonların açtığı çukurları Emniyet Müdürlüğü görmüyor mu? Bu kamyonları denetleyen merci yok mu?  Gelen ambulans aracının hasta bakıcısı üzerime değme üniformam kan olur sabaha kadar nöbetteyim değişine şahit oluyorsam düşünün bu memleketin halini.  Daha söylenecek o kadar düşüncelerim var ki kime anlatayım bu halimi?  Biz gene de yolların güvenli olup olmadığını tartışmaya devam edelim. İnsanlarımız bozuk yollarda kaza yapmaya devam etsin”  diyerek eleştirilerde bulundu.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.